Poliția Locală continuă acțiunile pe plaje: zeci de amenzi pentru comerțul ambulant

În perioada 22.07.2019-28.07.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat  activități de control în Stațiunea Mamaia, Sat Vacanță, Plaja Constanța ( sectorul cuprins între Modern și Reyna).

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

locala 1 1

Potrivit Poliției Locale, în Stațiunea Mamaia au fost întocmite 11 note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții. Operatorilor economici le-au fost întocmite 29 procese verbale în valoare de 16.500 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 4 au fost avertismente cu dispunerea de  măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din municipiul Constanța, pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 90 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant și pentru prestări servicii-plimbări cu poneiul pe plaja din Stațiunea Mamaia fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite. De asemenea, a fost confiscat un ponei-mascul de talie mică, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au desfășurat activități specifice pe raza Stațiunii Mamaia, Plaja Constanța și Faleza Cazino din Constanța,  ocazie cu care s-au aplicat 121 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.240 lei, din care 8 amenzi pentru consum de alcool pe domeniul public, săvârșirea de gesturi obcene, tulburarea ordinii publice, apelare la mila publicului și nesupravegherea minorului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 amendă pentru act de identitate expirat, încălcându-se prevederile O.U.G nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români și 112 amenzi pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

locala 2 1

Totodată, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 80 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 38.090 lei, după cum urmează:

– 12 pentru opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

– 35 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

-29 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din  H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

– 4 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Vă aducem la cunoștință faptul că s-a dispus măsura ridicării unui număr de 23 de autovehicule, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant!”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.