Poliția Locală Constanța: Nu încurajați cerșetoria!

În perioada 25.05.2020-15.06.2020 echipajele din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța, cu precădere în zonele aglomerate (centre comerciale, intersecții, piețe, zonele de promenadă faleză, etc.), dar și în zonele periferice ale municipiului, având ca scop depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, preluarea acestora din stradă, predarea lor către centrele sociale în vederea reintegrării în societate, deși,din păcate, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului că aceștia nu doresc să rămână în cadrul acestor instituții și sunt găsiți în mod repetat în stradă. Potrivit Poliției Locale Constanța, persoanele în cauză au fost îndrumate să se deplaseze către adresele de domiciliu.

Poliția locală a solicitat cetățenilor să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale/bănești deoarece, de cele mai multe ori, s-a dovedit că sumele dobândite nu sunt folosite în scopul declarat de acestea. Combaterea cerșetoriei este o responsabilitate nu doar instituțională (a administrației publice locale) ci și a cetățenilor. În acest sens am identificat un factor amplificator al fenomenului și anume prezența turiștilor care oferă deseori diverse sume de bani acestor persoane.

Din punct de vedere legislativ, ar fi oportună modificarea actelor normative care prevăd sancționarea acestor fapte în sensul restrângerii unor drepturi în cazul identificării în mod repetat a acelorași persoane, întrucât, în prezent, aplicarea sancțiunilor nu este o măsură coercitivă suficientă, persoanele în cauză, în general, neavând bunuri ori venituri pentru a putea fi executate silit.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.