Poliția Locală Constanța, mobilizată pentru buna desfășurare a nopții de Înviere. RESTRICȚII de circulație rutieră

Primăria municipiului Constanța anunță că în perioada 01 mai, ora 22:00 – 02 mai, ora 02:00, vor fi instituite restricții de circulație în zona peninsulară, după cum urmează:

 – pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;

– pe bulevardul Regina Elisabeta, tronsonul cuprins între zona Poarta 1 Port și Comandamentul Flotei, cu excepția riveranilor și a mașinilor de aprovizionare.

Sâmbătă, 01 mai, în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi oficiată slujba religioasă. Începând cu ora 23:00 un grup de preoți se va deplasa către Faleza Cazinoului din Constanța pentru întâmpinarea Ierarhului Tomisului ce va aduce „Sfânta Lumină” după care se va reveni către altarul de vară situat în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru a distribui lumina sfântă și pâinea sfințită.

Evenimentul religios se va desfășura cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Pentru siguranța participanților la procesiune, spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandamiei. Traseele de afluire și defluire din perimetrul de desfășurare a evenimentului vor fi delimitate și semnalizate corespunzător. În noaptea de Înviere (01/02.05.2021), polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, vor desfășura activități specifice de menținere a ordinii și liniștii publice, de prevenire a încălcării normelor impuse pe perioada stării de alertă, precum și de fluidizare a traficului rutier, în zonele din proximitatea lăcașelor de cult din municipiul Constanța, atât pe timpul oficierii ceremoniilor religioase, cât și după finalizarea acestora.

Recomandăm cetățenilor să fie preventivi, să circule cu prudență și să respecte regulile de distanțare socială și normele legale în vigoare. Reamintim, numărul de telefon al Dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală Constanța, 0241.484.205, pentru a semnala situații din sfera noastră de competență instituțională”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *