Spread the love

Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, comisarul-șef Constantin Adrian Glugă, a dat o dispoziție conform căreia Poliția Locală se află sub comanda IPJ. Această stare de lucruri datează încă din prima zi a stării de urgență și continuă pe perioada stării de alertă.

Astfel de dispoziții s-au dat de șefii inspectoratelor din întreaga țară, aceasta fiind dorința ministrului de Interne, Marcel Vela.

Potrivit dispoziției lui Glugă,  IPJ Constanța „conduce operațional, prin subunitățile de poliție, poliția locală de pe raza de competență a acestora”. Totodată, șefii polițiilor locale „vor comunica, de îndată și ulterior în dinamică, șefului IPJ Constanța situațiile sediilor, a resurselor umane, a bazelor de date, a echipamentelor și mijloacelor din dotare, potrivit grilei de raportare”.

În plus, verificarea modului în care își desfășoară activitatea efectivele din dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice (efectivele Poliției Locale – n.r.) se efectuează de către șefii structurii de poliție sau de către polițiști desemnați special în acest sens, iar „la ieșirea din serviciu, membrii patrulelor de siguranță publică întocmesc un raport de activitate, modelul acestuia fiind pus la dispoziție de polițistul desemnat, pe care îl predă structurii de poliție în vederea implementării în aplicațiile specifice”.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *