Poliția Locală Constanța: „Ducem o luptă continuă cu proprietarii care nu își ingrijesc terenurile”

De la 1 ianuarie 2018 și până în prezent au fost identificate peste 1.200 de terenuri neîngrijite în municipiul Constanța. Proprietarii au fost, inițial, somați să remedieze situația și, dacă nu s-au conformat, au fost sancționați. În acești trei ani, agenții noștri au aplicat 438 de sancțiuni din acest motiv. Iar sancțiunile aplicate nu sunt deloc mici: între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să igienizeze periodic terenurile pe care le dețin. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte. Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a acestor terenuri insalubre care pun în pericol sănătatea noastră a tuturor și strică imaginea orașului.

Vegetația în exces este o altă problemă cu care se confruntă oamenii legii. Și situația devine și mai gravă când vorbim despre terenurile infestate cu ambrozia, o plantă al cărei polen provoacă alergii severe la oameni. În ultimii doi ani, în municipiul Constanța au fost identificate 39 de terenuri pe care crește ambrozia și s-au aplicat 17 sancțiuni, conform Legii nr.62/2018.

„Primăria Constanța depune eforturi constante pentru modernizarea orașului nostru, pentru a păstra Constanța curată, dar și noi, cetățenii trebuie să învățăm să nu mai aruncăm gunoiul la întâmplare, să păstrăm curățenia și să ne îngrijim proprietățile. Apreciem faptul că, în urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înţeles importanţa salubrizării terenurilor pe care le deţin sau le administrează și respectă obligaţiile prevăzute de lege. Păstrați Constanța Curată! Doar împreună putem avea un oraș curat!”, precizează municipalitatea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *