Poliția Locală Constanța: Aproape 1.600 de amenzi într-o săptămână!

1.578 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 332.600 de lei, au fost aplicate de polițiștii locali din Constanța, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută. Astfel, în intervalul 9 – 15 iulie, au fost efectuate controale în municipiul Constanta și stațiunea Mamaia pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plajă, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine în domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici.

Potrivit polițiștilor locali, la nivelul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța au fost înregistrate 482 de abateri cu privire la nerespectarea normelor legale care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și municipiului, în special opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș. Vizate au fost și persoanele care circulă cu mijlocul de transport public în comun și care nu dețin titlu de călătorie valabil. În acest sens, au fost sancționați contravențional 646 de călători. Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit, printre care se numără executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător. În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit, au fost sancționate 70 de persoane care comercializau ambulant.

„Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice că nerespectarea normelor legale care intră în sfera de competență a poliției locale, poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice sau juridice“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Încă un val de angajări la Poliția Locală Constanța. Mai multe posturi scoase la concurs

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.