Poliția Locală Constanța, apel către „artiștii cu graffiti”: „Lăsați zidurile în pace!”

Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de convețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene (GRAFFITI) sau cu diverse mesaje (obscene, de dragoste, nume de formații, reclame) pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, pe poduri etc. Dacă pentru unii, desenele GRAFFITI executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru alții, majoritatea cetățenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului  imprimând un aspect inestetic clădirilor, podurilor pasajelor etc.

grafitti 1

Aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru proprietarii de clădiri și creează costuri pentru îndepărtarea lor. Pe această cale, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, lansează un apel, în primul rând pentru persoanele cu înclinații „artistice”, pe care le roagă să lase zidurile în pace, și, totodată, solicită sprijinul părinților în supravegherea minorilor și a adolescenților care au astfel de înclinații pentru a nu ajunge ca acest fenomen să ia amploare.

Pentru a trăi într-un oraș civilizat și curat este nevoie de implicarea noastră a tuturor, de aceea, rugăm constănțenii să nu încurajeze acest fenomen  și să sesizeze autoritățile ori de câte ori observă persoane cu astfel de „talente artistice” care murdăresc clădirile. Ne dorim ca această campanie de informare să se transforme într-o mișcare socială și să realizăm că facem asta pentru noi și pentru comunitatea în care trăim. Observi o persoană care desenează cu vopsea sau face inscripții pe cladirile publice sau private, în pasaje, pe  coșurile stradale, indicatoarele de circulație etc.? Apelează numerele de telefon: 0241 484205 și 0341922”, subliniază reprezentanții municipalității.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *