Poliția Locală Constanța anunță… război împotriva construcțiilor ridicate abuziv

Constanța este un oraș aflat în plină expansiune în care spațiul  public urban trebuie utilizat inteligent şi eficient și, în acest sens, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, anunță că a declarat război construcțiilor ridicate abuziv, abandonate și insalubre. În această categorie se includ și garajele construite fără autorizație de construire  sau menținute peste termenul prevăzut în autorizația de construire.  În ultimii 3 ani, peste 550 de garaje au fost dezafectate iar în locul lor au fost amenajate parcări moderne.

garaje

Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea, se trece la demolarea pe cale administrativă. Acest lucru înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului. În acest fel, în locul garajelor care, de cele mai multe ori, adăposteau orice altceva în afară de mașini au apărut sute de noi locuri de parcare destinate riveranilor care  beneficiază acum de condiții civilizate pentru a-și putea parca autoturismele.

cladiri 1

Imaginea spațiului urban a fost afectată și de construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public al orașului și de clădirile abandonate, lăsate în paragină sau de adăposturile improvizate în diferite cartiere ale Constanței.

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Primăria Municipiului Constanța, a inițiat și desfășoară o campanie de identificare și dezafectare a construcțiilor nefolosite, care sunt lăsate în paragină pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. După  ce sunt parcurse toate etapele legale pentru procedura de demolare, construcțiile insalubre sunt demolate iar terenul este curățat și igienizat. Așa s-a întâmplat cu cele 5 foste puncte de difuzare a presei din municipiul Constanța, choșcurile RODIPET, care au fost demolate, cu taberele improvizate de nomazi din zona Palas sau cu clădirea din zona pieței din cartierul KM 4-5 care devenise un adevărat focar de infecție. Demolate au fost și clădirile ridicate abuziv, fără a avea autorizația de construire emisă de municipalitate. Putem aminti aici spălătoria auto de pe strada Primăverii sau cafeneaua de pe malul lacului Tăbăcărie.

Proprietarii trebuie să știe că, dacă nu se conformează somațiior primite, pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 de lei, iar desființarea va fi făcută de către autoritatea publică locală, pe cheltuiala contravenientului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *