Poliția Locală Constanța a „tocat“ carnețelul cu amenzi: 12.500 de sancțiuni – în primele trei luni ale anului! Făgădău: „Indiferent câte înjurături și cât de impopular voi ajunge, voi susține reinstaurarea normalității!“

Detașarea șefului Poliției Municipiului Constanța Comisarul-șef, Tudorel Dogaru, la conducerea Direcției Generale Poliția Locală a însemnat o întețire a controalelor pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Nu a fost zi în care să nu primim informări de la Poliția Locală prin care ne înștiințează faptul că s-au dat sute de amenzi, pentru tot felul de abateri: scuipatul cojilor de semințe pe stradă,

opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș, circulația cu mijlocul de transport public în comun fără titlu de călătorie valabil, abateri în domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător și chiar acte de cerșetorie. În timp ce unii nu au văzut cu ochi raziile polițiștilor locali, alți constănțeni spun că era și timpul pentru ca unii dintre concetățenii lor fie „educați cu forța“.

Despre activitatea Poliției Locale a vorbit și primarul Decebal Făgădău în cadrul unei conferințe de presă, edilul spunând că este foarte mulțumit de activitatea instituției.

„Vom înteți controalele (pe RATC, n.r.) și susțin activitatea Poliției Locale. Știu că este neplăcut să fii sancționat, lumea nu s-a obișnuit cu normalitatea. Amendăm de la cei care scuipă semințe pe jos până la cei care merg cu câinele și nu strâng după. Aceasta este normalitatea. Știu că nu sunt popular pentru că dau amenzi, știu că în primele trei luni Poliția Locală a dispus 12.500 de sancțiuni, ceea ce înseamnă mai mult decât 2014 și 2015 la un loc! Dar, asta nu înseamnă că atunci era normal, acum este normalitate și, indiferent câte înjurături și cât de impopular voi ajunge, voi susține reinstaurarea normalității. Regulile ne fac bine! Ne uităm la alte state civilizate, mergem ca turiști, le vizităm, respectăm 100% toate regulile și când ne întoarcem acasă ne comportăm adeseori ca niște sălbatici! Vreau să descurajez asemenea atitudine, iar Poliția Locală este instrumentul orașului, care reinstaurează normalitatea! Veți vedea în proiecția bugetară pe anul viitor creșterea maximă a organigramei Poliției Locale, mă bucur că este o competiție destul de mare pe posturile pe care le scoate la concurs și s-a schimbat dintr-o dată imaginea Poliției Locale. (…) Cred că toată lumea știe că Poliția Locală reprezintă un pilon de siguranță și încredere al orașului“, a declarat Făgădău.

Amenzi cu duiumul!

Referitor la activitatea Poliției Locale, aceasta ne anunță că în după-amiaza zilei de 31 iulie, angajații Serviciului Ordine Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cartierele constănțene Km 4-5, Km 5, CET, Poarta 6, Gara, Abator, Far și Viile Noi au aplicat 54 de amenzi contravenționale în valoare de 13.305 lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, încălcarea Legii nr 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, desfășurarea de acte de comerț ilicit, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, apelarea la mila publică, aruncarea gunoiului pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, încălcarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate în cazul persoanelor care nu au adăpost sau săvârșesc acte de cerșetorie/ vagabondaj și alte fapte care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța. De asemenea, au fost luate măsuri complementare de confiscare a unor produse alimentare perisabile constând în fructe și legume.

„Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora“, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Tot cei de la Poliția Locală Constanța mai spun că, în seara zilei de 31 iulie, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în Stațiunea Mamaia, în zona de promenadă a hotelului Flora un bărbat, în vârsta de 28 de ani, practica un joc de noroc, tip alba/neagra. Pentru că jocul în cauză, al cărui rezultat era influențat de dexteritatea mânuitorului în scopul obținerii de venituri, constituie infracțiunea prevăzută în art. 23, alin.( 2), lit.d, din O.G nr.77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, persoanei depistate i s-a solicitat să înceteze activitatea ilicită, timp în care cei care asistau la jocul respectiv au părăsit zona. În acest caz a fost reținut pentru verificări instrumentarul folosit în desfășurarea faptei cu caracter ilicit. Polițiștii menționează că persoana în cauză se află la a doua abatere. Au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării instituției abilitate competente (Poliția Stațiunii Mamaia) în continuarea cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni.  Pedeapsa prevăzută de lege în asemenea situații este închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

CITEȘTE ȘI:

O familie de țigani a petrecut în stradă. Poliția locală Constanța le-a stricat distracția!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *