Poliția Locală: Amenzi grele pentru staționarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

În data de 15.01.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat  274 amenzi contravenționale în valoare totală de 74.775 lei.

Potrivit Poliției Locale Constanța, au fost constatate abateri de la normele legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța, de la dispozițiile legale privind  tulburarea ordinii, liniștii publice și a unor reguli de conviețuire socială, precum si încălcări ale legislației rutiere, etc.

De asemenea, politiștii locali au derulat activități specifice pentru depistarea persoanelor care blochează accesul pe un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

„În ultima perioadă, lucrătorii instituției au aplicat 75 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, iar cuantumul s-a ridicat la suma de 28.500 lei. Aducem în atenția opiniei publice că amenzile pentru cei care blochează accesul pe un loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități pot ajunge până la 2.000 lei și cu măsura complementară de ridicare a mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, astfel încât acesta  să poată fi utilizat de orice persoană cu acest drept, conform legislației în vigoare. În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*