Poliția locală a lui Chițac este… „pământ de flori”: Construcții ilegale, într-o „veselie”, vecinii au ajuns să se ia la BĂTAIE

Când nu fugăresc bătrânici care vând pătrunjel sau nu amendează proprietarii de autoturisme care au parcat pe locurile construite din fondurile europene, polițiștii locali constănțeni se fac că lucrează, mai ales când vine vorba de construcții ilegale. Un astfel de caz se întâmplă în cartierul CET, unde pe Aleea Pelicanului a răsărit o mansardă, fără autorizație de construcție. Nu a apărut ieri, ci acum 20 de ani. Dincolo de ilegalitatea construcției, acolo se depozitează fel și fel de materiale de construcții, temporar, care sunt relocate într-o altă locație a proprietarului, într-o stațiune montană.

Vacarmul este de nedescris, mizeria pe măsură, iar vecinii au ajuns la capătul răbdării în ultimele luni. Numai că nu au cui să se plângă. Inspectoratul de Stat în Construcții se ocupă cu orice altceva numai nu cu construcțiile și s-a spălat pe mâini, pasând responsabilitatea la Primăria Constanța:

isc

Din partea Primăriei, aceeași… non-reacție. S-a constatat ilegalitatea în cauză, dar s-a aplicat o amărâtă de amendă de 1.000 de lei, prilej numai bun pentru proprietari – Aurel Tocitu (tatăl) și Elvis Tocitu (fiul) să prindă curaj și să îi amenințe pe vecini. Mai mult, săptămâna trecută, s-a trecut de la amenințări la… bătaie în toată regula, o femeie, C.M., fiind bătută pe casa scării cu un… cablu.

locala 3

S-a depus o plângere în acest sens la Secția 5, celebră în oraș ca fiind un fel de batalion disciplinar al Poliției constănțene, grație statutului ei de inegalabilă inutilitate.

Mansarda în cauză a distrus efectiv acoperișul blocului. Nici la președintele asociației de proprietari nu se poate găsi înțelegere, întrucât președintele Carmen Radu deține și ea o construcție ilegală, pe același bloc… Totodată, autoritățile până mișcă – dacă, vreodată – locuirea în imobil a devenit insuportabilă, întrucât mansarda a umplut tot blocul de igrasie:

igrasie
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.