Poliția Locală a luat în vizor proprietarii de animale: câinele nu are botniță, AMENDĂ!

Cerșetorii, șoferii care parchează ilegal și comercianții ambulanți care vând fără acte legale par să fie „clienții“ preferați ai Poliției Locale Constanța, care au aplicat luni, 3 septembrie, peste 150 de amenzi pentru diverse abateri de la lege ori hotărâri ale Consiliului Local Constanța. Pe lângă cei amintiți mai sus își fac loc, ușor, ușor, și proprietarii de animale, în special cei de câini, care își plimbă patrupedele fără botnițe ori nu strâng dejecțiile lăsate de câini. Astfel, luni, în intervalul orar 6.00 – 24.00, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza municipiului Constanța și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal și a modului în care se intervine în domeniul public.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost date 165 amenzi contravenționale în valoare totală de 38.755 lei.

37 de amenzi a fost date diferitelor persoane care cerșeau, consumau de alcool în locuri publice ori încălcau normele de conviețuire socială stabilite prin Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică. De asemenea, s-au constatat abeteri și de la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, au fost aplicate 51 amenzi în special pentru opriri/staționări neregulamentare și au fost date 106 puncte de penalizare. Polițiștii Locali au mai sancționat și pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi – un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost amendat contravențional cu suma de 1.500 lei pentru plimbarea unui animal de talie mare, rasa canină Amstaff, întrucât animalul nu avea botniță, punând astfel în pericol trecătorii de la intersecția Bdul Tomis/Bdul Alexandru Lăpușneanu. În altă ordine de idei, sancțiuni au mai fost date pentru încălcare HCL nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 67 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau opriri/staționări pe spațiul verde; Legii nr.12 / 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite: au fost încheiate 7 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă (stațiunea Mamaia, 3 Papuci și Modern) ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv statiunea Mamaia). De asemenea, politiștii locali au dispus 7 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.

CITEȘTE ȘI:

Poliția Locală Constanța a „tocat“ carnețelul cu amenzi: 12.500 de sancțiuni – în primele trei luni ale anului! Făgădău: „Indiferent câte înjurături și cât de impopular voi ajunge, voi susține reinstaurarea normalității!“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *