Spread the love

Ne-am fi imaginat și ne-am fi dorit ca aspectele importante, modificările, reorganizările Poliției constănțene să se petreacă într-un climat transparent, corect și fără fliturile pe care inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Constantin Dancu, este obișnuit să le afișeze.

IPJ Constanța nu a fost niciodată vreun model de comunicare și, reintrat în era dictaturii Dancu, a plonjat într-o adevărată beznă comunicativă. Sictirul față de cetățean este cuvântul de ordine la IPJ Constanța, după cum vom vedea în rândurile care urmează.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Sub mandatul lui Dancu la IPJ Constanța, infracțiunile AU EXPLODAT în județ! Primarii sunt disperați, infractorii NU sunt prinși!

Dancu, către șefii de secții: „Scrieți un ROF prin care vă veți pierde funcțiile”!

Polițiștii constănțeni sunt îngrijorați de avântul reorganizării care se abate asupra IPJ și nu sunt deranjați de reforma în sine, bine venită și dorită de altfel în structurile de Poliție și așteptată de cetățeni. Îngrijorările provin de la faptul că Dancu anunță aceste reorganizări în stil propriu, vorbind despre posibile directive de la București pe care nu le demonstrează niciodată și dând indicații în stânga și în dreapta. Situația a escaladat când Dancu le-a transmis celor cinci șefi de secții de pe raza municipiului Constanța să propună un Regulament de Ordine și Funcționare plecând de la ideea că aceștia… nu vor mai fi șefi! Sinistrul comportament al lui Dancu se repetă astfel, prin grețosul ordin de a-i pune pe șefi să propună modul în care aceștia își vor pierde funcțiile!

Informația ne-a fost oferită de două sindicate din Constanța și confirmată de mai mulți polițiști. Detaliile circotecii din cadrul IPJ Constanța sunt spumoase. Taberele sunt numeroase, iar Constantin Dancu se străduiește să îi controleze atât prin amenințări, cât și prin etichetări, în sensul că nu performanțele polițienești primează pentru inspectorul șef, ci „al cui ești”!

Din cei cinci șefi de secții, doar secțiile 2 și 3, conduse de Liviu Lazăr (fost cadru SIPI) și, respectiv, Laurențiu Carp, ar fi oarecum opozante în aceste momente lui Constantin Dancu. Celelalte s-au resemnat, întrucât, potrivit unui cadru din IPJ Constanța, repercusiunile sunt din cele mai drastice.

„Cei de la Secția 1 Rurală sunt bucuroși că au scăpat de Ion Chiru (apropiat de Dancu, implicat în combinații imobiliare, venit pe „filiera rutieră”, în urmă cu zece ani a intrat cu autoturismul de serviciu într-un tramvai și a fugit de la locul accidentului, adus recent de Dancu în funcția de șef al biroului Poliției Economice al Secției Regionale de Poliție Transporturi – n.r.); dar celelalte secții sunt disperate, pentru că Dancu le-a vorbit în stilul clasic, cum că a venit „ceva” de la București și trebuie să se conformeze. (…) Se face selecție între șefii de secții (care e cu Dancu și care nu – n.r.) și Dancu i-a cerut fiecărui șef de secție să redacteze câte un ROF, practic le propune să își taie singuri craca de sub picioare! El (Dancu – n.r.) știe că șefii de secții nu fac față la volumul de muncă și așa îi ține cu piciorul pe cap, pentru că oricând poate să aibă o scuză de control și să „depisteze” niște… management defectuos!”, ne-a spus un ofițer din cadrul IPJ Constanța.

Despre ce conformare este vorba?

„Secțiile ar putea fi reorganizate pe cazuri, de exemplu Secția 1 pe spargeri de locuințe, Secția 2 pe furturi auto, 3 pe tâlhării, violuri ș.a.m.d. Problema este atunci când un cetățean din Poarta 6 care, să zicem, vrea să reclame un furt din auto, trebuie să meargă în Tomis Nord. Așa se descurajează mersul la Poliție și apar bilanțurile cu dosare de eficiență maximă, să zicem 5 cazuri rezolvate din 4, dar nu se ia în calcul faptul că cetățenii sunt descurajați să reclame și așa fenomenul nu apare în statistici”, ne-a completat ofițerul din cadrul IPJ Constanța.

Greu cu adevărul. IGPR confirmă unele schimbări; IPJ, ca de obicei, monument al dezinformării

După aceste relatări, pe care și sindicatele din Poliție le iau în calcul și ne-au precizat că în această săptămână vor depune memorii la Ministerul Afacerilor Interne, TOMIS NEWS s-a adresat IPJ Constanța și Inspectoratului General al Poliției Române pentru clarificări.

De la IPJ Constanța nu am avut mari pretenții și convingerile ni s-au confirmat:

În schimb, IGPR a transmis TOMIS NEWS că „în ultima perioadă de timp, pe fondul expansiunii imobiliare, teritoriile de competență ale secțiilor de poliție din mediul urban au cunoscut schimbări structurale” și că s-a dispus „realizarea unor analize proprii cu privire la oportunitatea reconfigurării teritoriului de competență”. Cu acest prilej, polițiștii constănțeni află și ceea ce se întâmplă cu exactitate, confruntați constant cu afirmațiile inspectorului șef Constantin Dancu, de tip „a venit ceva”.

CITEȘTE ȘI:

Controlul IGPR de la IPJ Constanța, demarat după dezvăluirile TOMIS NEWS! Coarnă, SNPPC: „S-au alăturat și sesizări de la polițiștii constănțeni împotriva lui Dancu. Lucrurile sunt mai profunde, este o afacere ilegală!” DNA și DGPI intră pe fir!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *