PNRR-ul României a primit APROBAREA finală. Cîțu: „Urmează implementarea și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani”

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința miniștrilor de Finanțe ai UE, că PNRR-ul României a trecut de ultimul pas în ceea ce privește aprobarea la nivelul UE și urmează să fie implementat. Acesta a spus că în decembrie România ar trebui să primească prima tranșă de fonduri europene.

A fost o ședință ECOFIN mai scurtă ca de obicei. Partea bună e că nu au fost întrebări, nici observații la PNRR-ul României. A fost o prezentare a ministrului Finanțelor. A fost o prezentare foarte scurtă. Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța este deja dată, trebuie să dăm un HG. Unele acte se pot face în Parlament, dacă n-o să avem Guvern, printr-un proiect de lege. Nu este nicio problemă”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că un guvern ar putea fi votat săptămâna viitoare.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, a transmis, pe Twitter: „Vești excelente: miniștrii de finanțe din UE au aprobat planurile de redresare din Estonia, Finlanda și România. Numărul total de planuri aprobate = 22. Și banii europeni încep să curgă acolo unde este nevoie. Concentrați-vă acum: puneți planurile în aplicare cât mai curând posibil”.

Miniștrii de Finanțe din UE s-au reunit, joi, pentru a aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Aprobarea PNRR în ECOFIN este ultimul pas înainte ca România să poată solicita banii europeni. După ce Planul Național va fi aprobat și de miniștrii de finanțe din ECOFIN, România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro, adică 13% din suma totală.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „PNRR-ul României a primit APROBAREA finală. Cîțu: „Urmează implementarea și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *