PNL – USR-PLUS – UDMR 2.0: Începe cearta pe programul de guvernare! Liberalii nu vor să audă de DNA-ul pădurilor

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR pentru formarea unei coaliţii de guvernare s-au reluat sâmbătă, după ce vineri seară a fost decisă nominalizarea lui Florin Cîţu pentru postul de premier şi au fost împărţite cele 18 ministere din cadrul Executivului. Amintim că nouă revin PNL, şase USR PLUS şi trei UDMR şi după ce Ludovic Orban s-a confruntat cu nemulţumirea colegilor de partid care îl acuză că a cedat multe ministere importante.

Discuţiile de sâmbătă au ca temă programul de guvernare şi distribuirea posturilor de secretar de stat. Un măr al discordiei îl reprezintă DNA-ul pădurilor, susținut de USR-PLUS, dar pe care liberalii nu îl doresc în programul de guvernare.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri seară, la finalul negocierilor cu USR PLUS şi cu UDMR pentru formarea unei coaliţii, că  Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de prim-ministru, preşedinţia Camerei revine PNL, iar cea a  Senatului, USR  PLUS. Noul Cabinet ar urma să aibă doi vicepremieri, care ar putea fi Dan Barna şi Kelemen Hunor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *