PNL, USR-PLUS și UDMR merg împreună la consultări: „Vom spune acelaşi lucru”

Reprezentanţii celor trei formaţiuni care vor face parte din coaliţia de guvernare se vor prezenta împreună marţi, la ora 15,30, la consultările de la Palatul Cotroceni, a anunţat copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş.

Ieri seara am semnat protocolul coaliţiei. Este firesc să mergem împreună. Noi deja avem stabilit un program de guvernare. Ne pregătim o echipă de guvernare, avem majoritate în Parlament, deja demonstrată, şi mergem să îi spunem preşedintelui lucrul acesta. E un gest firesc, după două săptămâni de negocieri, când am reuşit într-un timp relativ scurt, zic eu, să avem şi echipă de guvernare, şi program de guvernare. Acum este important să putem avansa, să avem un Guvern cât mai repede şi atunci nu are rost să ne mai formalizăm. Am hotărât să mergem împreună, pentru că vom spune acelaşi lucru, atât timp cât avem deja o bază comună, a precizat Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat marţi preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

Programul consultărilor este următorul:

15:00 – Partidul Social Democrat (PSD) NU PARTICIPĂ

15:30 – Partidul Naţional Liberal (PNL)

16:00 – Alianţa USR-PLUS

16:30 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

17:30 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.