PNL și USR – PLUS au bătut palma pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan: „Nu a fost o decizie ușoară pentru cele trei partide să susțină un independent”

Negocierile pentru candidaturile comune PNL-USR-PLUS în Capitală s-au finalizat în noaptea de vineri spre sâmbătă și s-au oficilizat sâmbătă seară printr-o conferință de presă comună a președintelui PNL, Ludovic Orban, președintele USR – Dan Barna, președintele PLUS București – Vlad Voiculescu și candidatul independent Nicușor Dan.

orban pnl usr

Orban a subliniat că, prin candidaturile comune, pentru primăria generală și primăriile de sector dreapta modernă, pro europeană, s-a unit.

„Dreapta modernă, pro europeană, s-a unit într-un proiect comun pentru București. După săptămâni de discuții, de analize, de evaluări, partenerii din USR – PLUS, împreună cu noi, am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață de calitate mai bună pentru fiecare bucureștean. Proiectul care ne-a unit trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, lipsit de interes și de dedicare față de interesul bucureșteanului, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. (…) Împreună am luat decizia de a susține candidatura lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general. Nicușor Dan este un om care iubește Bucureștiul, care cunoaște în profunzime problemele Bucureștiului, care se pregătește să pună în practică soluțiile de îmbunătățire a vieții bucureștenilor de o lungă perioadă de timp. Odată ajuns la primărie, imediat va începe procesul de modernizare a Bucureștiului, de rezolvare a tuturor problemelor majore ale Bucureștiului. Prezența mea aici este un argument pentru o cooperare loială între primarul general al Capitalei, primarii de sector și guvernul României”, a spus Ludovic Orban.

Dan Barna a arătat că este o zi istorică pentru București și a subliniat că cine nu îl susține pe Nicușor Dan, în realitate, o susține pe Gabriela Firea, candidatul PSD, fiind astfel un atac la PMP, care nu face parte din această alianță și care îl va trimite în lupta electorală pe Traian Băsescu.

„Este o zi istorică la propriu pentru Capitala României și pentru București. Venind încoace, mă gândeam: în 23 februarie am pus pe Facebook o fotografie cu Nicușor Dan și Vlad Voiculescu la mine acasă, în care încercam să îi conving ce grozav ar fi ca bucureștenii să poată să aleagă echipa Nicușor Dan – Vlad Voiculescu. Astăzi, alături de PNL, propunem acest proiect Bucureștiului și sunt convins că această opțiune reală, credibilă, competentă, profesionistă, va convinge locuitorii acestui oraș că este într-adevăr și timpul și momentul și avem alternativa să scoatem PSD din București. Cine nu susține acum această unitate a dreptei o susține de fapt pe Gabriela Firea. Aceasta va fi opțiunea electorală reală pentru alegerile pentru București. Sunt foarte încântat că am reușit să construim această alternativă și reușim să le propunem bucureștenilor un candidat la Primăria Generală care și-a petrecut jumătate din viață în a lupta, vorbi și încerca să găsească soluții pentru București. Nu mai este vorba de o soluție de avarie, o opțiune la întâmplare”, a spus Dan Barna.

nicusor dan

Candidatul alianței politice i-a îndemnat pe membrii celor trei partide să treacă peste asperitățile luptei politice și să creadă pe deplin în noul București.

„În politică, lucrul cel mai important este să asculți ce vor oamenii pe care tu vrei să-i reprezinți. Există în București o mare majoritate care spun că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită și care spun: uniți-vă, salvați-ne de PSD! Nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și candidații altor partide, renunțând la candidaturile propriilor membri, pentru asta vreau să felicit organizațiile celor trei partide pentru că au înțeles miza mai mare pentru București și au luat această decizie dificilă. Rog susținătorii celor trei partide să ia exemplul de la organizațiile de partid, să trească peste asperitățile inerente luptei politice și să creadă în proiectul mare cu care venim astăzi. Proiectul mare este construirea noului București”, a spus Nicușor Dan.

Candidații PNL-Alianța USR-PLUS

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 – (PNL)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.