PNL și USR, acord pentru RĂSTURNAREA Guvernului. „Cheia succesului”, la PRO România! Dobre: „25% din Guvern nu funcționează, este DEZASTRU! O dăm pe Dăncilă jos, dar CE PUNEM ÎN LOC? Cei din opoziție se vor măcelări între ei!”

PNL și USR au încheiat un acord de principiu: parlamentarii celor doua partide vor semna și vor vota moțiunea de cenzură, inițiată de liberali. Totodată, cele două partide discută acum textul moțiunii de cenzură, care, ulterior, va fi trimis parlamentarilor UDMR, PMP și grupului minorităților.

CITEȘTE ȘI:

Cele două partide se vor întâlni cu cele trei grupuri din Parlament, planul fiind ca și aceste partide să încheie un acord cu PNL-USR. Miercuri după-amiază, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că a discutat deja cu USR, PMP, minoritățile naționale și UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Pasul final este ca textul moțiunii de cenzură să fie pus la dispoziția PRO România și ALDE, care au voturile decisive. În privința acestor partide, Orban a spus că nu au fost fixate datele exacte ale întâlnirilor.

CITEȘTE ȘI:

Pentru răsturnarea Guvernului sunt necesare 233 de voturi. PSD a rămas singur la guvernare și nu mai are majoritate în Parlament fără ALDE. Astfel, va fi PRO România partidul care va bate ultimul cui în cavoul Guvernului condus de Viorica Dăncilă sau social-democrații se vor descura în următoarele două săptămâni și vor restabili o majoritate fie și fragilă?

„În primul rând, este foarte binevenită o moțiune de cenzură, doar că trebuie să pui ceva în loc! Ce pui în loc? La fel cum e acum? Scenariul cel mai bun este în felul următor: PNL și USR să își asume guvernarea, să vină cu un proiect corect, bun, constructiv, pentru o perioadă foarte grea prin care va trece România și PRO România va susține respectivul Guvern! Fără nici un fel de… că vrea ministere PRO România, cum a spus Viorica Dăncilă, care, săraca, ce putea să moștenească? Cel mai rău ce a avut Liviu Dragnea: minciuna! Am vorbit cu colegi din PSD și ne-au întrebat dacă am vrut tot Guvernul și nu am nici un interes să îi mint, le-am spus că nu am cerut nimic! Nu a cerut nimeni nimic! Cea mai bună variantă la ora actuală pentru centru-stânga este ca Dăncilă să vină cu un proiect de restructurare, cu miniștri competenți, nu știu de unde îi ia, nu contează și să guverneze! Să lase partea de alegeri prezidențiale, că o depășește, e prea mult pentru ea… (…) Până nu vedem exact ce vor PNL și USR nu avem cum să spunem cum votăm. Normal, ce pui în loc? Persoana cea mai importantă în acest moment care poate să rezolve este președintele României, Klaus Iohannis, care a făcut deja o chestie bună: nu veniți cu nici un interimar, veniți cu votul din Parlament! Acum, să vedem care vine prima: moțiunea sau PSD cu votul în Parlament? Pe 12 septembrie, expiră mandatul de interimar al ministrului de Interne, pe 15 septembrie expiră mandatul de interimar la Educație, începe școala și nu avem ministru la Educație! Și la Justiție e la fel! Și mai sunt: Mediu, Relația cu Parlamentul, Energie… 25% din Guvern nu funcționează! Este dezastru! Nu are cum să spună că nu vine în Parlament, este obligată să vină! Pe noi ne interesează să vină un Guvern funcțional, care să se ocupe de guvernare, pentru că va veni o perioadă foarte grea, din toate punctele de vedere. OK, vine moțiunea de cenzură, trece, apoi președintele pune un premier, apoi va fi la fel: votul PRO România e important… aceeași întrebare, la fel ca acum! O discuție cu oameni normali la cap: vine moțiunea, dar ce punem în loc? Dai jos un Guvern, care e nefuncțional, dar ei (PNL și USR) o să se măcelărească între ei!”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.