PNL și PSD NU AU AGREAT OFICIAL cine va fi PRIMUL premier! Ciucă, convins că a obținut de la PSD mai MULT decât Orban de la USR

PNL și PSD nu au căzut de acord asupra primului premier din coaliție. Cele două partide s-au înțeles să conducă guvernul prin rotație, însă nu se știe care partid va da premierul. Conform unor informații pe surse, probabilitatea ca primul premier să fie Nicolae Ciucă e de peste 90%.

Am finalizat toate activitățile care vizau formarea guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am lucrat cele două variante, cu premier PSD și alta cu premier PNL. Nu am convenit-o încă. Mâine vom prezenta în fiecare for al patidului, avem două liste de miniștri, în funcție de premier”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a dat detalii cu privire la negocierile cu PSD, cu privire la componența viitorului guvern: „Transporturile, Finanțele și SGG vor ajunge la partidul care nu dă premierul. (….) Mâine vom prezenta în fiecare partid”.

În ceea ce privește nemulțumirile din teritoriu cu privire la pierderea ministerelor cu mulți bani, Nicolae Ciucă a declarat că a negociat cu celelalte partide tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid. Premierul desemat consideră că, la negocieri, a reușit să obțină mai mult decât a obținut Ludovic Orban la negocierile din iarnă: „Așa cum am hotărât, cu premier desemnat PNL, am obținut mai mult decât data trecută.”

Împărțirea posturilor de secretar de stat s-a făcut prin conform ponderii parlamentare a fiecărui partid, a mai declarat Nicolae Ciucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.