PNL și PSD, băgați URGENT în ședințe de Cîțu și Ciolacu: Au intrat în CRIZĂ după amânarea negocierilor pe premier (UPDATE)

UPDATE

Întâlnirea de la ora 16.00 a echipelor de negociere ale PNL, PSD şi UDMR, pe aspectele restante din programul de guvernare, s-a anulat. Discuţiile nu vor fi reluate până nu se ajunge la un acord privind premierul. Decizia ar fi fost luată în urma unei întâlnire a liderilor celor trei partide, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor.

Discuţia pe programul de guvernare nu mai este de interes în acest moment în care principala dezbatere este legată de cine va fi premierul noii coaliţii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ședințe de urgență la PSD și PNL, după ce discuțiile privind alegerea unui nume de premier în coaliție au eșuat. Liberalii și pesediștii vor fi convocați la ședințe, la sediile partidelor. Negocierile politice pentru formarea coaliției PSD-PNL-UDMR de miercuri au fost amânate, declară pentru MEDIAFAX surse politice. „Am înțeles că urmează să se întâlnească doar echipele tehnice”, potrivit surselor citate. Liderii PSD și PNL afirmă că prima desemnare a premierului le aparține. „Am înțeles că rămâne ca azi (miercuri-n.r.) să se întâlnească doar echipele tehnice, iar întâlnirea pe partea politică să nu mai aibă loc”, au declarat petru MEDIAFAX surse politice.

Astăzi (miercuri – n.r.) la ora 16 eu sper, cum știți, că e o nouă întâlnire, și nu doar eu sper, cred că deja ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic și să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă, de negociere politică între cele trei formațiuni parlamentare plus grupul minorităților”, spunea în cursul zile prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Vreau să deblocăm situația, vreau să avem un Guvern cât mai repede, afirma liderul PNL, Frprin Cîțu: „Trebuie să ne întâlnim astăzi (miercuri – n.r.) și să vedem care este situația de compromis”.

Conducerile PSD și PNL au decis ca premierul să fie desemnat în sistem rotativ, însă fiecare vrea ca prima desemnare să îi aparțină.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *