PNL și PMP negociază… FUZIUNEA! Claudiu Palaz intră în COLIZIUNE cu… Chițac, Lupu și PSD

După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD… Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție. De partea cealaltă, PMP a răspuns mesajului transmis de PNL, exprimându-și disponibilitatea privind deschiderea dialogului politic. Până în acest moment, în afara unor discuții preliminare, nu există nicio altă evoluție, precizează sursele din PMP pentru TOMIS NEWS.

Mâine avem ședință la Sinaia, abia după aceea vom putea transmite poziția noastră oficială…”, a spus președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Pe fond politic, liberalii au nevoie de tot mai multă susținere, după ce astăzi l-au exclus pe Ludovic Orban din partid. Pe plan local, la Constanța, PSD urmează să intre la guvernarea locală, solicitând o mulțime de funcții politice și administrative (AICI și AICI). Dacă și PMP bate palma cu PNL, Claudiu Palaz va intra în negocieri dure, pentru că și popularii vor solicita funcții, în special în zona Consiliului Județean Constanța. Cum prea multe funcții nu sunt disponibile, ieșirea USR de la guvernare nu acoperă… nevoia de sânge a noilor veniți: PSD și PMP. Astfel că, cel puțin la Constanța, vor fi războaie crâncene. Totodată, amintim faptul că PMP, la Constanța, nu are o relație bună cu PNL, Palaz fiind în conflict atât cu președintele CJC, Mihai Lupu, cât și cu primarul Constanței, Vergil Chițac.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că există „doar negocieri” cu Partidul Mişcarea Populară (PMP) cu privire la o posibilă fuziune.

Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat Florin Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat care ar fi miza unei fuziuni cu PMP.

În condiţiile în care preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a infirmat informaţia potrivit căreia PMP ar fuziona, prin absorbţie, cu PNL, Cîţu a spus: „Perfect. Atunci, asta e”. Biroul Executiv (BEx) al PNL a decis, vineri, demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit o echipă de negociere pentru aceste discuţii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *