Spread the love

PNL și USR-PLUS au stat la aceeași masă pentru finalizarea listelor de candidaţi pentru primăriile de sector și au purtat negocieri până sâmbătă dimineață. Concomitent, liberalii și-au validat în cadrul Biroului Politic Național candidații pentru CJ-uri și primăriile municipiilor reședință de județ, așa cum a anunțat sâmbătă președintele PNL, Ludovic Orban. Totodată, pentru liberali s-a elaborat și un ghid sanitar pentru campania electorală. Detalii, AICI! Pentru Primăria Capitalei, PNL – USR – PLUS îl vor susține pe Nicușor Dan, acest aspect fiind stabilit încă din 27 februarie a.c.

„PNL a validat toți candidații partidului pentru funcțiile de președinte de CJ și pentru funcțiile de primari pentru municipiile reședință de județ. De asemenea, am validat înțelegerea unei colaborări loiale cu partenerii de la USR – PLUS și, de asemenea, am validat atât candidații PNL cât și candidații USR – PLUS la primăriile de sector. De asemenea, am decis susținerea pentru Primăria Capitalei a candidatului independent Nicușor Dan. De asemenea, am avut o reuniune de pregătire cu candidații noștri, în care am discutat de proiectele de dezvoltare ale comunităților locale, am discutat de modul de organizare a campaniei. De asemenea, am adoptat un regulament privind desfășurarea campaniei de către candidații și membrii PNL care să asigure protecția sanitară a cetățenilor cu care interacționăm, astfel încât să nu existe nici un risc de răspândire a virusului în activitățile de campanie. Suntem pregătiți să ne prezentăm în fața românilor cu proiecte de dezvoltare, de îmbunătățire a serviciilor publice oferite cetățenilor, cu proiecte de modernizare, de dezvoltare economică, de investiții, care să crească calitatea vieții în fiecare comunitate locală. Avem oameni competenți, avem oameni cu experiență, dedicați servirii interesului public, care au proiecte în beneficiul comunităților locale în care candidează”, a spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban și liderul USR, Dan Barna, vor susține sâmbătă o conferință de presă, în Piața Universității, pentru a prezenta candidații la primăriile de sector din Capitală. Până atunci, Orban a arătat că cele mai puternice formațiuni de dreapta și-au dat mâna, fiind vorba doar de PNL și USR – PLUS, ceea ce înseamnă că PMP îl va arunca în lupta electorală pe… Traian Băsescu.

„Eu cred că cele mai puternice formațiuni de dreapta și-au dat mâna, după negocieri destul de lungi și complicate. Important este că cele mai importante formațiuni și-au dat mâna și au candidat comun la Primăria Capitalei și, de asemenea, candidați comuni pentru primăriile de sector. (…) Obiectivul fundamental al nostru în această campanie este acela de a elibera Bucureștiul de sub dominația PSD, care a adus în București incompetență, haos administrativ, tergiversarea rezolvării problemelor cu care se confruntă Bucureștiul, corupție, birocrație și o calitate execrabilă a serviciilor publice”, a mai spus Orban.

În ceea ce privește Constanța, candidatul PNL pentru Consiliul Județean este Mihai Lupu, fost deputat al partidului și actualul senator Vergil Chițac.

În urma negocierilor dintre PNL și USR – PLUS, USR va avea sprijinul liberal la sectoarele 1 şi 2, PLUS – Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarele 3, 5 şi 6. Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru. PNL îl are candidat pe Cristian Băcanu pentru Primăria Sectorului 5, iar Ciprian Ciucu va fi candidatul pentru Primăria Sectorului 6.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *