PNL se pregătește de alegeri. Klaus Iohannis, stabilit pentru prezidențiale. Victor Paul Dobre pledează la Constanța pentru alegerea primarilor în două tururi

Timpul trece cu rapiditate și furtuna electorală din 2019 și 2020 ne bate la ușă. Astfel, toate partidele se pregătesc, încetișor, să lucreze la programul și agenda electorală. Liberalii sunt singurii până acum care și-au stabilit candidatul pentru prezidențiale, actualul președinte, Klaus Iohannis, care și-a exprimat intenția de a obține al doilea mandat. De altfel, dacă ne aplecăm asupra factorului de notorietate, liberalii nici nu au altă variantă.

Pe de altă parte, liberalii au și o durere: alegerile locale. PNL consideră că actuala legislație care instituie alegerea primarilor într-un singur tur este nedemocratică, întrucât respectivii aleși nu sunt reprezentativi pentru comunitate, așa cum a precizat deputatul Victor Paul Dobre, prezent joi la Constanța.

„PNL, pentru europarlamentare, și-a stabilit un calendar, în baza căruia se va stabili lista, se va pregăti campania electorală. Din punct de vedere al alegerilor prezidențiale, PNL cred că este cel mai bine pregătit partid, avem candidat, care și-a anunțat intenția de a-și prezenta candidatura și de a-și reînnoi mandatul, președintele Klaus Iohannis. Următoarele vor fi alegerile locale, pentru care există maxim interes, în fiecare localitate. (…) Trecerea din nou la alegerea primarilor în două tururi: actualul sistem, într-un singur tur, nu este democratic, pentru că poți fi ales cu 10-15% din voturile unei comunități. Primarul ales nu are suficientă legitimitate. A doua chestiune, limitează accesul democratic pentru noi forțe politice sau unor partide constituite în fiecare localitate și pentru localitate. Actuala lege este contra democrației. În fapt, actuala lege este făcută de PSD pentru PSD și mai este un partid, din motivele lor, UDMR. Singura dată când PSD a câștigat Primăria Capitalei a fost în acest sistem, cu un singur tur. Niciodată, PSD nu va câștiga în două tururi Capitala. Dacă îmi permiteți un pronostic, nici Constanța. (…) Avem un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi și, în continuare, ne batem pentru democrație, pentru a pune la dispoziția celor care aleg opțiuni cât mai diverse și posibilitatea ca primarul ce va fi ales să reprezinte în cât mai mare măsură comunitatea, să aibă o legitimitate”, a spus Victor Paul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Blocul Național Sindical se opune transferării contribuțiilor sociale integral în sarcina angajatului. Toma: „Nu există, la nivel mondial, această practică”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *