PNL pregătește Guvernul de… IZOLARE NAȚIONALĂ! Senatorul Chițac, testat de coronavirus: POZITIV! Orban se autoizolează, anchetă epidemiologică la Parlament

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban, susține că este necesară o anchetă epidemiologică la Parlament după ce s-a confirmat că senatorul constănțean și candidat al PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, a fost infectat cu coronavirus. Cei care au intrat în contact cu senatorul să se autoizoleze, le-a recomandat premierul tuturor celor care s-au aflat în preajma parlamentarului.

„La nivelul Parlamentului, fiind vorba de un senator, e necesară o anchetă epidemiologică. Există riscul ca oricine a intrat în contact să fi luat virusul. Toți să se autoizoleze și să nu mai intre în contact cu nimeni”, a spus Orban.

Orban a mai anunțat faptul că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea premierului, acestea fiind programate pentru astăzi, de la 13:00.

„Miniștrii urmează să se ia o decizie unde se vor izola până vine diagnosticul. Le-am recomandat să nu ia contact cu nimeni, să își desfășoare discuțiile prin telefon și online. Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să ia măsuri astfel încât să nu fie afectată întreaga capacitate a guvernului de a lupta împotriva coronavirusului. Imediat ce vom avea diagnosticele vor fi făcute publice”, a mai spus Orban.

Premierul se va izola la Vila Lac 1.

Klaus Iohannis a decis să țină consultările de astăzi cu partidele în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru prin teleconferință, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a decis să se autoizoleze din cauza apariției primului caz de coronavirus în partid.

La rândul său, Chițac a anunțat faptul că va urma procedurile DSP.

„Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a transmis senatorul Chițac.

Ce a făcut Chițac după ce s-a întors de la Adunarea Parlamentară a NATO        

Chițac a fost între 16 – 19 februarie la o întrunire a Adunării Parlamentare a NATO, într-o delegație cu două persoane, printre care un deputat francez – Jean-Luc Reitzer, care la rândul lor sunt confirmate de coronavirus.

În  data de 6 martie a fost trimisă o circulară către toți cei prezenți la adunarea NATO prin care au fost informați că deputatul francez a fost depistat cu coronavirus. Chițac a primit circulara pe 9 martie.

Senatorul Vergil Chițac a fost testat și rezultatul de vineri a fost… pozitiv. Mai mult, în ultima perioadă, Chițac a participat recent la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, astfel că toată conducerea partidului este în prezent suspectă, inclusiv președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Totodată, Huțucă a avut în ultima perioadă întâlniri cu liderii USR și PLUS Constanța, Remus Negoi, Stelian Ion și Dumitru Caragheorghe (USR) și Lucian Muflic (PLUS), în baza mandatului de negociere pentru formarea unei alianțe la nivel local. Și Bogdan Huțucă își face, vineri, testul.

Chițac a mai organizat audiențe la cabinetul parlamentar și a mai participat și la o serie de întâlniri, inclusiv la o petrecere de 8 Martie, de Ziua Femeii, alături de Uniunea Culturală Tătarilor, la care au participat 400 de femei tătare din mai multe localități constănțene.

Potrivit Instituției Prefectului Constanța, astăzi, patru noi cazuri de coronavirus au fost confirmate: „Este vorba despre trei bărbați, în vârstă de 57, 51 respectiv 34 ani și o femeie în vârstă de 56 de ani, soția bărbatului de 57 de ani. Bărbatul în vârstă de 34 de ani nu a intrat în contact cu celelalte persoane confirmate. Toți cei 4 sunt în autoizolare acasă. Vor fi transportați la Spitalul de Boli Infecțioase”, arată Prefectura Constanța. Printre cei patru sunt senatorul Chițac, soția acestuia, dar și un lucrător la cabinetul parlamentar al acestuia.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.