PNL, PMP și ALDE, front comun în Consiliul Județean: Bercaru, DEBARCATĂ de la centrul cultural „Burada”. Țuțuianu: „Dacă e vorba de competențe, cum a ajuns Bola la ABADL?”

Consilierii județeni s-au reunit marți în ședința ordinară pe luna iunie, în cadrul căreia au dezbătut o serie de proiecte, printre care unul mai… aparte. Formațiunile de dreapta din Consiliu s-au reunit, sub stindardul PNL și au trântit desemnarea consilierului județean PSD, Nicoleta Bercaru, ca director al centrului cultural „Teodor T. Burada”. Astfel, numită ca director interimar al Centrului Cultural „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru a fost demisă, astăzi, din funcție. S-au exprimat 29 de voturi pentru.

Liberalii au arătat faptul că Bercaru nu are competență, experiență și vechime într-o instituție de cultură, nu a fost prezentat un proiect de management al Nicoletei Bercaru, nu s-au stabilit criterii de performanță, iar persoana nu a fost evaluată. Ca reacție la ceea ce au invocat liberalii, după ședință, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a arătat că PNL „și-a descoperit brusc apetențele culturale”.

„Constat cu surprindere că „stimabilii” consilieri PNL și-au descoperit brusc apetențe culturale, chiar dacă niciuna dintre acțiunile acestora nu a demonstrat de-a lungul timpului că sunt preocupați de realele probleme ale instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța. (…) Este inadmisibil să lași o instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța fără conducere, aruncată în haos de consilierii PNL, care nu au venit și cu soluții concrete pentru rezolvarea situației pe care au provocat-o. Cât privește capacitatea și performanțele directorului interimar al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, Nicoleta Bercaru, pentru a nu fi considerat părtinitor, nu fac nicio apreciere, însă îi invit pe consilierii PNL să citească CV-ul doamnei și, nu în ultimul rând, să viziteze Școala Nicolae Tonitza pentru a vedea ce poate să facă un manager implicat în problemele instituției pe care o conduce. Și dacă tot vorbim de competențe și dacă tot vorbim de performanțe profesionale, poate ne explică și nouă vreun consilier județean, local din PNL sau vreun membru PNL care au fost acestea în cazul numirii lui Bogdan Bola la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, precum și în cazul altor numiri în alte instituții ale statului. (…) La final, vreau să reamintesc, nu neapărat consilierilor PNL a căror memorie politică lasă de dorit, cât fiecărui cetățean al acestui județ că eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, încă de la preluarea mandatului, m-am implicat împreună cu echipa în toată problematica instiuțiilor din subordine, stare de fapt care s-a concretizat în creșterea calității vieții constănțenilor, sub toate aspectele ei. Nu același lucru se poate spune despre consilierii liberali, cei care, în patru ani, nu au făcut altceva decât zgomot și multă politică într-o instituție în care ar trebui să primeze interesul cetățeanului”, a transmis Țuțuianu.

În aceeași ședință, PNL – PMP – ALDE au mai trântit și alte proiecte, precum cel care prevedea aprobarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *