PNL organizează Consiliu Național, ca să-l „aleagă” pe Bode ca secretar general. Chițac ar putea fi vicepreşedinte pe apărare

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis, miercuri, să convoace Consiliul Național al PNL pentru 27 mai, la Poiana Brașov, unde ar uma să participe 1000 de delegați.

„Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis azi convocarea Ligii Aleșilor Locali pentru data de 26 mai, care va avea loc în Poiana Brașov, cu participarea celor 1200 de primari liberali. De asemenea, Consiliul Național al PNL a fost convocat pentru data de 27 mai, la Poiana Brașov, cu participarea a 1000 de delegați”, transmit liberalii.

Cu ocazia Consiliului Național al PNL vor avea loc alegeri pentru funcțiile de secretar general al PNL, prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice și vicepreședinte în domeniul apărării și siguranței naționale. Candidaturile pentru aceste funcții se pot depune până pe data de 20 mai, se mai arată în comunicatul citat. De asemenea, discuțiile din cadrul Biroului Politic Național al PNL au vizat implementarea PNRR, mai exact stadiul îndeplinirii jaloanelor și țintelor asumate de România, precum și creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene. PNL consideră că implementarea investițiilor și reformelor din PNRR este prioritară și este nevoie de implicarea și mobilizarea tuturor pentru a accesa fondurile europene necesare dezvoltării României și depășirii situației economice dificile prin care trece întregul continent, potrivit sursei citate.

Principalul favorit pentru funcția de secretar general, rămasă vacantă după demisia lui Dan Vîlceanu, este actualul ocupant interimar al postului, Lucian Bode. În ceea ce privește poziția de prim-vicepreședinte, nu doar europarlamentarul Dan Motreanu, presedintele PNL Giurgiu, vizează funcția. Alți doi liberali și-ar dori poziția lăsată vacantă de Lucian Bode, după ce acesta va fi numit secretar general al formațiunii politice. Este vorba despre europarlamentarul Gheorghe Falcă și Adrian Veştea, şef al CJ Braşov, dar fost susţinător al lui Ludovic Orban. Dan Motreanu porneşte ca favorit pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, el conduce PNL Giurgiu, cea mai performantă organizaţie la alegerile parlamentare din 2020. De altfel, un prim semnal a fost dat chiar la Congresul PNL, când Dan Motreanu s-a regăsit printre cei cinci principali susţinători ai moţiunii lui Nicolae Ciucă la congres.

Prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL va rămâne vacantă și poziția de vicepreşedinte pe apărare. Se pare că cel puțin doi liberali sunt în cărți pentru această poziție. Este vorba despre Nicoleta Pauliuc, şefa Comisiei de apărare din Senat, și primarul Constanţei, Vergil Chiţac. De altfel, Vergil Chițac a fost printre primii lideri liberali care l-au susținut public pe premierul Nicolae Ciucă pentru președinția PNL.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *