PNL nu se dezminte! Consilierii liberali s-au OPUS acordării numelui „Virgil Coman” unei străzi din Constanța

Nas pe sus, abordare de tip știe-tot, voturi în plen de neînțeles, declarații stupefiante, cam așa arată liberalii în ultimii ani la Constanța, care ne-au obișnuit să ajungă ținta atacurilor presei și cetățenilor. Aproape că nimic nu ne mai miră și nici măcar comportamentul lor din consiliile local și județean, unde isprăvile strigătoare la cer ale liberalilor sunt deja o obișnuință. Istoricul Gheorghe Dumitrașcu, situația Palatului Copiilor, sunt exemplele recente în care liberalii au dat cu bățul în baltă. De data aceasta, aristocrații glumelor cu Bulă lovesc din nou: Virgil Coman!

Amintirea dr. Virgil Coman, dispărut atât de repede dintre noi, ne va însoți pentru mult timp de acum încolo. Reputat istoric și cercetător neobosit, directorul Direcției Județene Constanța a Arhivelor Naţionale, Virgil Coman, a murit pe 5 august, la o lansare de carte.  Prieten al presei, al culturii și, în special al oamenilor, despre Virgil Coman întreaga presă constănțeană a scris, la trecerea domniei sale în neființă, că „nu te refuza niciodată”, aspecte care l-au făcut să se vorbească despre el, pe bună dreptate, la superlativ. Dispariția dr. Virgil Coman este o mare pierdere pentru familie, dar și pentru prieteni și pentru întreaga comunitate.

Pe 17 august,  în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța, președintele Marius Horia Țuțuianu a acordat istoricului titlul de „Cetățean de onoare al județului Constanța – post mortem”, iar placheta a fost înmânată soției lui Virgil Coman.

CITEȘTE ȘI:

Virgil Coman. Cum să explici ceea ce este de neînțeles?

Între timp, mai mulți jurnaliști constănțeni s-au raliat pentru un demers în memoria lui Virgil Coman, respectiv acordarea unei străzi a numelui reputatului istoric.

romeo-caius-rezeanuCeea ce s-a întâmplat în comisiile care au dezbătut proiectul a depășit orice imaginație. Un angajat al Primăriei Constanța a ascultat, fără să vrea, discuțiile dintre social-democrați, PMP-iști și liberali. Liderul consilierilor locali liberali, Romeo Rezeanu (FOTO), a criticat inițiativa, însă, când a auzit că aceasta a venit din partea presei, a fost de acord să semneze!

 

 

„Ei tot timpul (liberalii – n.r.) vor să arate cât de deștepți sunt și Rezeanu a început cu ce facem, că dăm așa nume de străzi, că să verificăm, că în afară nu e așa, că cum, că de ce, stilul ăla al lor, că cine a depus cererea… Când au auzit de presă, imediat au rezolvat! Nu se fac lucrurile așa! Mihaela Andrei vrea să plece parlamentar și i s-a zis: când ajungeți parlamentar, dați o lege prin care să nu se mai facă cetățeni de onoare, nume de străzi!”, a rezumat angajatul Primăriei Constanța, aflat întâmplător prin zonă, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul a ajuns pe biroul arhitectului șef al Constanței, primarul Decebal Făgădău l-a semnat deja, iar o altă comisie a Instituției Prefectului, din care făcea parte și Virgil Coman, urmează să își dea, la rândul său, aprobarea.

Strada care va purta numele reputatului istoric se află în zona cap de linie 102, spre restaurant Reyna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.