PNL lansează programul de guvernare. Orban vrea să câștige mediul de afaceri: „Ne dorim un climat fiscal stabil. Va trebui să controlăm mai bine costurile bugetare și încasările”

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit vineri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României pe tema priorităților de guvernare pentru perioada următoare. Orban a precizat că luni, 16 noiembrie, PNL va lansa programul de guvernare, care conține propunerile mediului de afaceri.

„Lucrurile sunt simple: noi suntem acum în perioada de finalizare a programului de guvernare, pe care îl vom prezenta cel mai probabil luni. Am vrea ca pe lângă propunerile pe care le-am primit din partea mediului de afaceri și pe care, în parte, le-am inclus deja în programul de guvernare – ca linii generale ne dorim un climat legislativ fiscal stabil, predictibil. Când am spus că nu vom majora taxe și impozite chiar credeți-ne ce spunem, dacă vrem să avem o revenire rapidă normal că nu punem frâne de natură fiscală în procesul de revenire economică. Pentru a putea să asigurăm stabilitatea fiscală, va trebuie să avem un control mai bun al costurilor bugetare și să îmbunătățim gradul de colectare. Aici Ministerul Finanțelor lucrează la proiecte importante. (…) Suntem foarte preocupați de partea de cercetare, inovare și de aplicarea rapidă a rezultatelor, de transfer tehnologic aferent oricărei investiții, inclusiv pe domeniul apărării. Nu în ultimul rând, chiar credeți-ne că digitalizarea pentru noi este un pilon fundamental. (…) Orice schemă care a dat rezultate bune la nivel european, le vom implementa cu siguranță. Ne dorim o reformă foarte solidă în educație, care să aducă educația cât mai aproape de nevoile reale ale pieței muncii”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.