PNL Constanța s-a SPART! Boroianu vs. Baisan și dictatura veche vs. primarii din județ

Constănțeanul care are o viață liniștită și vrea neapărat să și-o strice își poate depune adeziune la PNL Constanța. Este locul în care colegii se înjură între ei, se abandonează, se trădează, totul pentru interesul personal și de moment. Circoteca internă și dezgustătoare din PNL Constanța se revarsă și în Consiliul Județean, unde unii strigă „hăis” și alții „cea”. Aflați oricum în opoziție, liberalii consideră că, așa puțini, sunt oricum prea mulți și ar fi cazul să fie și mai puțini. Astfel, așa cum TOMIS NEWS relata recent (AICI și AICI), tensiunile dintre liberalii Robert Boroianu și Remus Cristy Baisan ajung în faza de instanțe.

Baisan a avut o problemă cu modul în care CJC a distribuit banii pentru localitățile din județ, iar Boroianu a dres-o cu „nu avem nimic de reproșat, așa am negociat”. Baisan nu s-a lăsat convins de această abordare, trădătoare în opinia sa și a apăsat pe pedală. Astfel, vineri, Baisan s-a dus cu avocații la președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu și i-a lăsat, în scris, o amenințare de toată isprava: retragi hotărârea de consiliu sau mergem, de mânuță, în instanță.

Potrivit lui Baisan, banii au fost alocați incorect pentru primăriile din județ. TOMIS NEWS a intrat în posesia sesizării care trebuia să ajungă și în mass-media, retrasă la presiunile PNL – Boroianu. Numai că PNL – Boroianu nu poate să pună presiune pe TOMIS NEWS, așa că redăm circoteca în toată splendoarea sa, plus porțiuni din sesizarea lui Baisan.

1

2

„În urma discuțiilor avute, am considerat că le-am dat șansa celor de la CJC să revoce această hotărâre fără să fie nevoie de o acțiune în instanță. Termenul legal era 30 de zile în care puteau să o facă sau eu să depun un recurs grațios, prin care eu încep primul pas procedural. Nefăcând-o, m-au lăsat fără opțiune, decât asta de a merge mai departe cu demersul meu, întrucât această alocare a banilor nu este corectă. Este motivul pentru care am așteptat până în ultima zi, în speranța că o vor revoca, că au înțeles că au greșit și că vor reveni asupra felului în care distribuie banii. Am mers mai departe, practic primul pas pe care legea ni-l cere este să informăm președintele CJC că urmează o acțiune în instanță dacă nu revocă această hotărâre. Am depus informarea vineri, sunt foarte multe lucruri disproporționate. (…) Ne interesează conștientizarea faptului că alocarea banilor trebuie făcută după o formulă, că discuțiile în interiorul CJC trebuie conduse pe proiecte și nu pe înțelegeri subterane (referire la Robert Boroianu – n.r.). Argumentele sunt multe și destul de grave. Eu sunt membru al PNL, dar acțiunea e depusă de mine la Țuțuianu. Ea urmează să meargă în instanță dacă nu revocă în 30 de zile! Nu am primit nici o reacție, ei nu sunt obișnuiți că modul acesta de a face politică. Din păcate, pentru ei, atâta timp cât nu-și vor face temeinic treaba, vom ataca tot mai multe hotărâri, pentru a profesionaliza activitatea CJC”, a spus Remus Cristy Baisan, pentru TOMIS NEWS.

3

4

Potrivit consilierului județean liberal, prin acțiunea de vineri dorește să ajungă la „o stare de normalitate”.

„Eu, împreună cu cei care vor să se alăture demersurilor mele de a intra într-o stare de normalitate: colegi de partid, primari din localități, cetățeni, pentru că în demers avem și cetățeni din localități neîndreptățite. Spre exemplu, ca să îți dau o vizibilitate mai mare, avem trei localități care au fost calamitate în luna august, ale căror drumuri au fost distruse de viituri. Localități sărace, cu arierate. A fost prefectul acolo și se confirmă faptul că au suferit calamități. Nu au primit un ajutor de urgență, cu care toată lumea ar fi fost de acord, dar am dat bani la Limanu, cu primar PSD, care a primit 600.000, în două tranșe, în condițiile în care el avea 800.000 EUR în cont, la dispoziție! De asta suntem la CJC, să evaluăm prioritățile județului, nu prieteniile noastre să distribuim acești bani. Să se aplice o formulă, stabilită prin lege, în funcție de numărul de locuitori și suprafața de intravilan, care trebuie dezvoltat. Dacă nu avem proiecte care sunt de importanță majoră, să dăm fiecărei UAT banii care i se cuvin, astfel încât primarul să hotărască ce vrea să facă cu banii, altfel noi ce rol mai avem la CJC? E o stare de normalitate către care vreau să ne îndreptăm!”, a mai spus Remus Cristy Baisan, pentru TOMIS NEWS.

Liberalii constănțeni nu sunt foarte entuziasmați de demersul colegului lor, mai ales că Robert Boroianu a cedat la această acțiune, susținând că negocierile s-au făcut deja și nu mai dă înapoi… sau înainte, așa cum ne-au confirmat alți liberali constănțeni, care ne-au spus despre acțiunea lui Baisan:

„Nu suntem bucuroși, pentru că s-a considerat că am ajuns la o înțelegere și pe considerentul acestor înțelegeri de negocieri nu poți să revii asupra promisiunilor făcute”, ne-a mai spus un liberal constănțean, care ne-a mai precizat că „primarii liberali nu vor face campanie și nu vor trage la alegeri, pentru că Dragomir i-a mințit pe toți prea mult. Le-a zis multe și a făcut mai nimic, așa că primarii ar trage mai mult spre Baisan decât spre Boroianu și Dragomir”.

Consiliul Județean: „Este o acțiune iresponsabilă”!

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului Județean Constanța susțin că „acțiunea e și împotriva primarilor PNL”! Vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, ne-a precizat:

„Este o acțiune a unui om iresponsabil, dovedește că este împotriva tuturor primarilor, inclusiv împotriva primarilor PNL! Nu văd o acțiune a lui Baisan, atâta timp cât e membru PNL văd o acțiune a PNL! Nu pot să accept ideea că un consilier județean pe care partidul are control, adică dacă sare din front îi poate retrage sprijinul politic, face o acțiune fără să se consulte cu președintele (PNL – n.r.)! Este o acțiune politică a PNL, are repercusiuni destul de grave. Voi face adrese către primării și le voi pune în gardă să nu cheltuie banii care le-au fost repartizați pentru că există riscul ca acești bani să fie obligați să îi returneze către CJC… Dacă a făcut-o să și-o asume, noi vom convoca CJC să dăm un răspuns. Acea hotărâre a fost dată de Consiliu, probabil va trebui să convocăm Consiliul și să cerem revocarea acestei hotărâri, nu suntem pe timpul lui Nicușor Constantinescu, să rezolve executivul de capul lui. Va hotărî CJC, dar este o acțiune a PNL împotriva tuturor primarilor! După ce că suntem vai de mama noastră și avem o brumă de bani, mai trebuie să le cerem și banii înapoi!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *