PNL Constanța, lovit de sindromul „scrisorii pierdute”. De ce nu poate Dragomir să îl dea afară pe Dia de la Hârșova

„O scrisoare pierdută”, piesă născută de geniul teatrului românesc, I.L. Caragiale, a amuzat și va continua să amuze zeci de generații. Subtilitățile politice, aranjamentele subterane și amatorismul politicienilor care se consideră buricul pământului dar care, în realitate, sunt simpli muritori și dispuși la greșeli, toate acestea sunt concentrate într-o piesă magistrală și edificatoare pentru toate generațiile de politicieni și cetățeni.

Dacă Tipătescu (de la „tip”, tipologia politicianului în general) a fost personajul principal al scenei în care s-a pierdut scrisoarea de amor adresată nevestei colegului său politic, în 2017 asistăm la pierderea unor scrisori de la Constanța la Hârșova. Pentru a înțelege contextul circotecii liberale constănțene, trebuie să ne amintim faptul că în iulie 2016 a avut loc o dispută între liderul PNL Hârșova, Ionel Dia și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. Ostilitățile au scos la iveală interpretările de statut și abordarea acestuia de fiecare după cum a vrut.

CITEȘTE ȘI:

Scandalul de la Hârșova, faza pe dezvăluiri! Viceprimarul exclus din PNL, scrisori către Blaga și Gorghiu: „Gheorghe Dragomir mi-a cerut să susțin primarul, că îi aduce voturi la parlamentare”

În acea perioadă, Dia a trimis un comunicat, în care îl acuza pe președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, că „ a vândut organizația PNL Hârşova domnului  Viorel Ionescu, primar ALDE în funcţie la Hârşova, urmând să primească la schimb susținerea la alegerile parlamentare din toamnă”.

Noi am avut indicii că el a colaborat de mai de mult, nu am avut probe, în momentul acesta știm deja de colaborarea lui cu PSD. Nu am fost neînțelegători, cum se plânge, i-am dat prilejul să repare ceea ce a făcut retrăgându-se din funcția respectivă, numai că, din păcate, nu a înțeles și își dorește să continuie colaborarea cu PSD. Acest lucru noi nu îl acceptăm. I se va retrage sprijinul politic și va rămâne și fără funcția de viceprimar și de cea de consilier”, motiva atunci Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Circ la Hârșova, între ALDE și PNL. Viceprimarul își va pierde funcția

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias i-a oferit un culoar de exprimare primarului de la Hârșova, Viorel Ionescu, cu privire la situația de la Hârșova, una conflictuală între el și fostul primar, Tudor Nădrag. Printre altele, Banias a amintit că Dragomir a promis că îl va exclude pe Ionel Dia din partid, dar nu și-a respectat cuvântul.

O scrisoare pierdută, între Constanța și Hârșova

Eh, de aici începe distracția. Ceea ce Banias nu știe (și nu numai el) este că Dragomir intenționează să se țină de cuvânt, numai că… nu poate. În PNL Constanța, lucrurile stau astfel: Septimiu Bourceanu este omul lui Dragomir, Ionel Dia nu este omul lui Dragomir, dar este omul lui Septimiu Bourceanu. Ați înțeles? Oarecum și noi. Complicată treabă…

Un liberal constănțean din cercul de apropiați al lui Dragomir ne precizează următoarele:

„Practic, Dragomir este sabotat tocmai de omul său de încredere, Septimiu Bourceanu. Potrivit statutului PNL, președintele partidului trebuie să notifice persoana exclusă printr-o scrisoare, care trebuie să plece de la județ spre Hârșova cu confirmare de primire. Numai că Bourceanu îl anunță de fiecare dată pe Dia că trebuie să ajungă scrisoarea cu pricina și Dia nu o ridică”, a spus liberalul constănțean, pentru TOMIS NEWS.

Așadar, fără confirmare de primire, nu avem excludere! Așa se explică și situația scăpată de sub control a PNL Hârșova de către Dragomir și debandada USL-istă din respectiva localitate, unde PNL și PSD lucrează în frăție pentru pulverizarea lui Viorel Ionescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *