PNL Constanța, lovit de „electoralo-virus”: Chițac sau Murad pentru Primăria Constanța? Huțucă nu vrea să audă de politică

Pe 9 martie a.c., liberalii constănțeni tranșau o situație îndelung așteptată: băteau în cuie candidații pentru alegerile locale. În Biroul Politic Național, desfășurat la București, senatorul Vergil Chițac revenea în PNL și era desemnat drept candidat la Primărie. Totodată, revenea și Mihai Lupu, pentru postura de candidat la Consiliul Județean.

Calmul a durat doar câteva zile. Mai exact, patru zile. Guvernul și Parlamentul intrau în izolare, începeau anchete epidemiologice masive, pentru că Vergil Chițac a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Chițac încă este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și, în acest context, liberalii vor să se reorienteze. Nu ne referim doar la cei de la Constanța, ci și la cei de la București, care au simțit mirosul de sânge și au demarat prosteala cauzelor umanitare. Zilele trecute, omul de afaceri Mohammad Murad a anunțat faptul că a adunat, momentan, 14 tone de alimente neperisabile pe care le distribuie persoanelor cu pensii sub 1.200 de lei, toate produsele donate fiind în valoare de un milion de lei. De asemenea, Murad a mai anunțat că a dat bani și pentru achiziționarea unor echipamente medicale, aparatură pentru ventilație pentru spitale ș.a.m.d. Totodată, dispeceratul de la complexul hotelier pe care îl deține s-a transformat într-un call-centru pentru cei care doresc asistență. Murad a continuat cu opera filantropică susținând că hotelurile din țară ar trebui transformate în unități medicale de cazare pentru bolnavi cu simptome ușoare spre medii. Toate aceste anunțuri au fost făcute la un magazin outlet pe care Murad îl deține și pe care l-a transformat în centru de depozitare a ajutoarelor.

murad
Mohammad Murad

Rareș Bogdan îl vrea pe Huțucă împins pe scări. Și pe Chițac… peste bord

Singurul liberal care a radiat de fericire la această acțiune a fost… Rareș Bogdan. Sponsorizat de Mohammad Murad o lungă perioadă, europarlamentarul a dat tonul schimbării de macaz în cursa liberală pentru Primăria Constanța. Deși, Murad insistă că nu este vorba de nici o campanie electorală și că nu are această intenție, liberalii bucureșteni ne transmit altceva, un lobby intens făcut de Rareș Bogdan nu doar pe rețelele de socializare, ci și în culisele PNL, insistând ca Vergil Chițac să fie abandonat și Murad să fie desemnat candidat pentru Primăria Constanța.

rares bogdan 3
Europarlamentarul Rareș Bogdan

Din tabăra lui Chițac aflăm că liberalii constănțeni au tăiat firul, adică nu mai există de mai multe zile nici un fel de dialog între echipa senatorului și PNL Constanța, ceea ce înseamnă că ce s-a stabilit în 9 martie nu ar mai putea fi valabil. Totodată, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, nu este deloc de acord nici cu varianta Murad. Contactat de TOMIS NEWS, Huțucă a evitat o clarificare în acest sens.

„În situația generată de pandemia de coronavirus, prioritatea noastră este să ne folosim eficient toate rezervele umane pentru sprijinirea acțiunilor operative de reducere a efectelor epidemiei. Nu este nici timpul și nici cazul să ne gândim la altceva, până când starea de sănătate a oamenilor nu se va stabiliza, până când traiul de zi cu zi al acestora nu va fi asigurat și până când situația economiei nu va reveni pe o linie ascendentă. Cu orice eforturi, toate acestea trebuie să se întâmple! Acum!”, ne-a transmis Bogdan Huțucă.

Nimic nu l-ar fi oprit pe președintele PNL Constanța, nici măcar coronavirus, să spună foarte clar cine este candidatul pentru Primărie, astfel că lucrurile sunt limpezi: liberalii constănțeni se pregătesc de un nou război intern.

Cu găinăria bruxelles-iană la Iohannis

Huțucă și Bogdan nu se află la prima ciocnire. Ieșit din platoul de televiziune pentru a intra în politică, Rareș Bogdan și-a exprimat din primele momente interesele sale la malul mării. Încă din vara anului trecut, la scurt timp după ce Rareș Bogdan a ajuns europarlamentar, Huțucă se simțea nevoit să transmită pentru prima dată, prin TOMIS NEWS, un mesaj la București: Nimeni nu își permite să ne impună ceva!

Cu Vergil Chițac încă internat în spital și cu Murad în postura de filantrop, PNL Constanța este, în prezent, sub un nou asediu al lui Rareș Bogdan. Dacă senatorul Chițac va fi abandonat pentru alegerile locale, liberalii constănțeni vor avea două variante: ori îl acceptă pe Murad – adică vor pierde alegerile locale, ori își asumă alt candidat pentru a contracara măcar apucăturile lui Rareș Bogdan. Totodată, PNL Constanța se mai află într-o situație dificilă. Președintele PNL, Ludovic Orban, la rândul său trimis în izolare de Chițac, nu poate să spună „nu” variantei Murad, pentru că și el se află pe lista sponsorizaților de filantropul libanez.

În acest context, runda finală electorală se va tranșa la… Palatul Cotroceni. Dacă Orban o dă de gard, fiind incompatibil să se pronunțe pe subiect, războiul PNL – PNL de la malul mării va fi mediat și rezolvat de Klaus Iohannis, unde ambele tabere și-au început deja lobby-urile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *