PNL Constanța, către Făgădău: „Nu am votat împotriva a 32.500 de constănțeni, ci împotriva unui primar care crede că poate cumpăra voturile unor oameni aflați în dificultate”

Social-democrații și liberalii s-au înfruntat teribil, joi, cu prilejul primei ședințe ordinare a Consiliului Local din acest an. Primarul Decebal Făgădău a propus creșterea tranșei tichetelor din Programul RESPECT de la 40 la 50 de lei.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat, însă liberalii au votat împotrivă, iar liderul de grup, Adriana Arghirescu, a motivat prin faptul că vorbim de un impact bugetar de 500.000 de euro.

După ședința CLM, Făgădău a explicat faptul că votul PNL speră să fie împotriva mea, nu împotriva a 32.500 de constănțeni.

În acest sens, PNL Constanța a transmis, vineri, o replică primarului Făgădău, susținând că nu au votat „împotriva a 32.500 de constănțeni, ci împotriva unui primar care crede că poate cumpăra voturile unor oameni aflați în dificultate”.

„Majorarea valorii tichetelor sociale cu 10 lei presupune un efort bugetar de aproximativ 2,5 milioane (550.000 euro) anual, bani pe care municipalitatea ar putea să-i direcționeze în proiecte care să ajute cu adevărat constănțenii. Este clar că primarul Decebal Făgădău îi subestimează și îi subapreciază pe pensionari și toți ceilalți cetățenii beneficiari de programe sociale dacă el crede că 10 lei dați înainte de campania electorală îi va face să uite de adevăratele problemele cauzate de o administrație locală dezastruoasă. Acești oameni au nevoie de spitale moderne și curate, de acces la servicii medicale de calitate, au nevoie de locuri de muncă bine plătite, parcuri, centre de recreere și cămine pentru vârstnici, nu de generozitatea de 10 lei a primarului. Domnule primar, cu 500.000 de euro anual, cât se contabilizează această mărire a tichetelor cu 10 lei/beneficiar, putem construi câte o creșă nouă sau o sală de sport în fiecare an, putem face ceva care să schimbe cu adevărat ceva în Constanța. Toată prețuirea și sprijinul nostru pentru bătrâni, pentru persoanele aflate în dificultate, dar cu 10 lei nu îi ajuți cu adevărat pe acești oameni, așa cum vrea să lase impresia primarul Făgădău”, au transmis liberalii constănțeni.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *