Spread the love

Candidații PNL Constanța la alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au reunit, joi, la sediul organizației municipale a partidului pentru a transmite un ultim mesaj, în bloc, pentru chemarea cetățenilor la vot.

PNL suspină întrucât o absență ridicată la vot ar însemna conturarea unei victorii clare a PSD. Coordonatorul de campanie al PNL Constanța, George Muhscină, a deschis „ceremoniile” conferinței de joi, călcând „în străchini” la un moment dat, când a vorbit despre schimbare:

„Am simțit un parteneriat real al presei în această campanie, ceea ce pentru mine confirmă faptul că schimbarea se tot produce, la nivel conștient și subconștient. Încă o dată, vreau să vă mulțumesc. A fost o campanie atipică, având în vedere schimbările legislative, benefice zicem noi… atipică pentru că nu a fost o campanie deloc ușoară, în sensul că efortul depus a fost unul substanțial pe toate palierele și aș vrea să mulțumesc tuturor activelor de partid, toți aleșii locali: primari, consilieri municipali, până la toate echipele de pe teren. Se simte că schimbarea are loc în fiecare dintre noi și, așa cum nu doar o spune sloganul „prin noi înșine”, fiecare s-a mobilizat exemplar aș putea spune. Aș vrea să mulțumesc candidaților, vârfurile de lance ale echipelor! Într-adevăr, au fost cei care au dus munca cea mai grea. În același timp, în această campanie PNL a demonstrat că pe plan local și național că este singura forță politică care și-a asumat în totalitate schimbarea!”, a spus George Muhscină.

Varga abia așteaptă să își negocieze funcțiile. Și-a intrat în rol: ordine date lui Huțucă

Pentru că vorbim de schimbarea sesizată de Muhscină, următorul vorbitor a fost „parașutata” de la Bihor, Lucia Varga, un candidat „celebru” pe la Constanța. Adversarul județului nostru din Parlamentul României a precizat că abia așteaptă să negocieze niște funcții.

„Un vot dat pentru PNL Constanța ne oferă prilejul de a negocia funcții politice în viitorul guvern condus de Dacian Cioloș, poate chiar posturi de miniștri. Un rezultat bun pentru PNL Constanța oferă șansa de a face o politică pentru cetățenii din Constanța, ar reduce decalajul făcut de administrația PSD”, a spus deputatul Lucia Varga.

Înainte de discurs, Varga i-a șoptit lui Bogdan Huțucă un îndemn. Huțucă s-a conformat, și-a îndreptat spatele și s-a apropiat cu scaunul de masă.

Ana Marcu: „Pe 11 decembrie trebuie să votăm”

După Lucia Varga, a luat cuvântul fostul consilier local liberal Ana Marcu. Aceasta a făcut un îndemn, simplu, pentru cetățeni, de mobilizare pentru votul de duminică.

„În ceea ce privește viziunea noastră și votul de pe 11 decembrie mi-ar place (sic!) să cred că toți din această ne vom duce încrezători la vot. Pe 11 decembrie votăm structura politică a viitorului Parlament. Parlamentul este la o cotă de încredere mult prea redusă, PNL a început reforma parlamentară, cu oameni noi, profesioniști. Dacă ne pasă de Constanța, de România, pe 11 decembrie trebuie să votăm!”, a spus Ana Marcu.

Huțucă se bazează pe echipa PNL

Unul dintre puținii candidați lucizi și corecți ai PNL Constanța, finanțistul Bogdan Huțucă, a precizat că ziua de duminică este una „importantă pentru schimbarea clasei politice”.

„Invit pe toată lumea la vot pe 11 decembrie, o zi importantă pentru schimbarea clasei politice și a componenței. Votați PNL Constanța la Camera Deputaților și la Senat! Suntem profesioniști, integri, responsabili, un grup de oameni care nu vă vor dezamăgi așa cum au făcut-o alții care se află pe listele altor partide”, a spus Bogdan Huțucă.

Pentru că sunt gratis, Boroianu aruncă cu promisiuni „fără număr”

După ce ne-a vorbit despre accesul gratuit la apă potabilă pentru toți cetățenii, fără să întocmească un impact bugetar absolut necesar pentru o astfel de propunere, candidatul Robert Boroianu s-a adresat antreprenorilor, cărora le-a promis marea cu sarea și cu impozitarea:

„Astăzi avem 16% cotă de impozitare în ceea ce privește impozitul pe profit. PNL propune 16% pe toate impozitele și taxele pe care le plătesc antreprenorii români. Dați-ne șansa să facem încă un pas și să introducem această cotă unică. Pe 11 trebuie să mergem la vot, când ne-am unit am demonstrat că putem învinge PSD! Orice vot dat pe dreapta dat pe 11 în afară de PNL este un vot irosit!”, a spus Robert Boroianu.

Niculescu se bazează pe tineri

Cel mai tânăr candidat de pe lista PNL Constanța, George Niculescu, și-a axat discursul pe tineri, pe care îi îndeamnă să voteze, pe 11 decembrie, cu încredere.

„Cel mai important mesaj pe care l-am transmis a fost acela de a ieși la vot, am îndemnat cetățenii din județ să iasă la vot și suntem singurul la vot cu acest îndemn. Nici un alt partid, de dreapta sau de stânga, nu au îndemnat oamenii să iasă la vot. Sunt cel mai tânăr candidat de pe listă, în mod special îi invit pe tineri la vot și mă bazez pe sprijinul lor și să voteze cu încredere PNL, partid care nu a mimat schimbarea la Constanța, chiar a făcut-o, pentru noi schimbarea nu a fost doar un slogan, ci am pus-o în practică întrucât a fost îndelung cerută”, a spus George Niculescu.

Spre finalul conferinței, candidații PNL au fost întrebați cu cine vor începe negocierile politice din data de 12 decembrie, când vom știi rezultatele finale. Vergil Chițac a insistat pe „nu știu” și „vom vedea”, însă amuzamentul s-a petrecut din nou în zona Luciei Varga, care și-a șoptit: „… cu USR”. Văzând că Chițac „o dă de gard”, Varga s-a limitat doar la zâmbete. Într-un final, Chițac a creionat și o idee potrivit căreia „PNL și USR îl susțin pe Dacian Cioloș”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *