Spread the love

Consilierii locali municipali s-au reunit, vineri, în ședința ordinară pe luna mai. Pe ordinea de zi au figurat o mulțime de proiecte referitoare la vânzarea prin licitație a unor terenuri, fiind apreciate drept controversate de opoziția locală, respectiv PNL și USR.

La votul de vineri, consilierii liberali s-au opus la șase dintre aceste proiecte, care au fost respinse.

„Pe final de mandat, primarul și consilierii săi PSD au încercat să dea o ultimă lovitură imobiliară orașului Constanța, punând pe ordinea de zi, ca la tarabă, vânzări de terenuri și spații verzi și scoțând te miri unde rapoarte de evaluare pentru schimbarea destinației altor terenuri. În lipsa unei viziuni urbaniste, primarul Decebal Făgădău continuă aceeași politică bolnăvicioasă de a sufoca municipiul Constanța și stațiunea Mamaia sub betoane și clădiri fără nicio reglementare, o dezvoltare haotică ce a sluțit aproape iremediabil orașul ani la rândul. Consilierii locali ai PNL au votat împotrivă și au reușit blocarea a șase proiecte de hotărâri pe care primarul Decebal Făgădău le-a pus pe ordinea de zi a ședinței cu scopul declarat de mai vinde din terenurile Constanței pentru a face rost de bani. Îi reamintim primarului Făgădău că aceste terenuri fac parte din patrimoniul orașului și sunt moștenirea generațiilor viitoare care trebui să găsească în Constanța un oraș verde, cu parcuri și spații publice generoase. Pe de altă parte, dacă a rămas fără bani, îi recomandăm să taie din pomenile electorale cu care aruncă în stânga și în dreapta și să aducă fonduri europene pentru investițiile și proiectele locale. Este inaceptabilă intenția primarului de a vinde spațiile verzi ale orașului pentru a avea bani de buzunar în pragul unei campanii electoral ce îi dau mari emoții, iar PNL Constanța se opune și nu va tolera niciodată aceste derapaje absolut nocive pentru oraș”, au transmis, vineri, reprezentanții PNL Constanța, după votul din Consiliul Local.

Proiectele la care care consilierii PNL au votat împotrivă și care au fost respinse sunt următoarele: proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare zona Teatrul de vară – Complex Cleopatra; aprobarea raportului de evaluare aferent Grup sanitar Bufet Internațional; aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, bd.Aurel Vlaicu FN, în surapafață de 565 mp; aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel Tomis, în suprafață de 1323mp; aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, zona Hotel Prestige, în suprafață de 75mp și aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, zona Hotel Delta, în suprafață de 814mp, sub condiția menținerii funcțiunii urbanistice de spațiu verde amenajat.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *