PNL Constanța a început strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare. Listă finală de candidați ai PNL? Huțucă: „Nu comentez ce transpiră pe surse, lista se poate schimba!”

În Partidul Național Liberal au loc discuții intense privind stabilirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Ca peste tot, negocierile sunt aprinse, atmosfera este pătimașă, însă cu cât ne apropiem de momentul zero, adică baterea în cuie a listei, se conturează deja primele nume. Astfel, la București se tot vorbește de deschiderea listei de către jurnalistul Rareș Bogdan urmat de purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan; Mircea Hava – primar al municipiului Alba-Iulia sau actualii europarlamentari Adina Vălean, Daniel Buda ș.a.m.d. De asemenea, Vasile Blaga, ultimul președinte al PDL înaine de fuziunea cu PNL mai figurează pe listă, urmat de actualul europarlamentar Cristian Bușoi sau primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

CITEȘTE ȘI:

„Eu cred că Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Daniel Buda, poate chiar și Adina Vălean sau Dan Motreanu și mai sunt câteva nume, Cristian Bușoi, ei pot să umple primele nouă locuri fără nici un fel de problemă. Ideea este că avem două categorii de oameni, o categorie de europarlamentari care au demonstrat și, luând pe fiecare, poți să arăți: Vălean – tarifele de roaming în Europa, Jean Marinescu – problema de trafic aerian și problema imigranților români în Italia etc. Dar, este și o categorie de oameni care nu au mai fost europarlamentari și pot demonstra în viața de aici, precum Mircea Hava, care… e suficient să te duci în Alba Iulia, să apelezi instituțional și să vezi că e altceva acolo!”, a spus președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Huțucă: „Lista finală poate fi adoptată săptămâna viitoare!” Rareș Bogdan, deschizător de drumuri liberale?

Lista finală pentru alegerile europarlamentare este stabilită de Biroul Executiv Național, care o propune Biroului Politic Național spre adoptare. Potrivit lui Huțucă, ambele foruri pot să aducă modificări pe ultima sută de metri.

„Nu a fost propusă încă lista către Biroul Executiv. Nu comentez ce a „transpirat” pe surse din zona conducerii PNL. Eu spun că, la Biroul Executiv, lucrurile se pot schimba sau nu! Eu mă aștept să fie bătută la ședința de luna viitoare”, a mai spus Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Rareș Bogdan, primul pe lista PNL? Președintele PNL Constanța nu confirmă, dar nici nu exclude o astfel de variantă.

„S-a discutat posibilitatea ca una din primele poziții să fie deschisă de un outsider, numai în condițiile în care sondajul arată că acea persoană are notorietate mult peste participanții PNL”, a mai spus Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

PNL Constanța a început munca

Nisipul din clepsidră se scurge și, astfel, începe numărătoarea inversă pentru campania privind alegerile europarlamentare. În acest sens, organizația de la Constanța a dat deja semnalul mobilizării și chiar de luni, 25 februarie, a început strângerea de semnături de susținere a partidului.

„Am avut un calendar maraton de întâlniri cu aproape toate organizațiile, am organizat un BPJ, am împărțit sarcinile pe localități, inclusiv calendarul de activități și acum încercăm să ne împărțim liderii pe centre zonale, astfel încât să monitorizăm tot ce se întâmplă în precampanie. (…) De astăzi am început strângerea de semntărui și de săptămâna asta, probabil, o să înceapă primele mesaje publice; săptămâna viitoare vor fi primele lansări de pliante, panotaje, încet-încet…”, a concluzionat deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*