PNL Constanța a dat drumul la sondajul pentru alegerile locale. Huțucă l-a inclus din proprie inițiativă pe Murad: „Sunt LICHELE SECURISTICE pe piață! Nimeni nu își permite să ne IMPUNĂ ceva!”

Liderii Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au transmis o scrisoare prin care își propun o schimbare radicală a peisajului politic, din anul 2020. Aceștia propun ca la alegerile locale întreaga opoziție să se unească și să vină cu cele mai bune soluții, iar la parlamentare să se vină cu o serie de candidați care vor asigura majoritate confortabilă în Parlament.

„Ne propunem să acționăm ca forțe politice care pun acest context politic mai presus de interesul personal sau al unui partid.(…) În pregătirea alegerilor locale, opoziția trebuie să colaboreze și să găsească cele mai bune opțiuni pentru a câștiga alegerile în toate comunele, orașele și județele din România, oferind cetățenilor cei mai bine pregătiți candidați pentru funcțiile de primari, consilieri locali și județeni. Ținând cont de specificul alegerilor locale, care se vor desfășura într-un singur tur de scrutin, opoziția trebuie să negocieze și să găsească o soluție de echilibru între oamenii politici pe care îi va propune pentru aceste funcții, astfel încât să se asigure de reprezentativitatea și profesionalismul lor, de integritatea acestora, precum și de potențialul de a reprezenta soluția la falimentul PSD în administrația locală”, se arată în scrisoarea celor doi lideri.

În acest context, la Constanța se vehiculează deja ideea unei înțelegeri între vârfurile de lance ale opoziției locale: Bogdan Huțucă și Stelian Ion. Astfel, se vorbește de candidatura președintelui PNL Constanța la Consiliul Județean și a deputatului Stelian Ion la Primăria Constanța. Deși, Stelian Ion este cotat ca având cele mai mari șanse din partea opoziției pentru Primărie, deputatul joacă în altă ligă, fiind înfipt destul de bine în politica de la București, iar ideea unei candidaturi locale se pare că nu îi surâde. Tandem sau nu, liberalul Huțucă consideră că acum nu este momentul pentru o astfel de discuție.

„Nu am avut nici o discuție cu USR sau Stelian Ion și nimeni din conducerea de la București nu mi-a solicitat o astfel de discuție sau nu mi-a comunicat rezultatele unei astfel de discuții. Cariera mea profesională și politică mi-o aleg singur, nu altcineva! O astfel de discuție nu poate avea loc în acest moment decât de tatonat… pentru că decisiv este ceea ce se va întâmpla la prezidențiale. Numai acel rezultat ne poate poziționa într-un fel „face to face”. Evident, orice discuție poate avea loc, suntem deschiși la orice discuții cu partea dreaptă pe zona politică constănțeană, dar momentan cu toții suntem adversari în competiția care se numește alegerile prezidențiale”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Murad, în sondajul PNL. La fel și Făgădău, Palaz, Chițac…

Despre candidatura președintelui FPTR, Mohammad Murad, la Primăria Constanța din partea PNL s-a vorbit anul trecut. Vechea gardă a PNL Constanța l-a curtat intens pe omul de afaceri, numai că de atunci Murad a schimbat traiectoria, acesta transmițând bezele de nenumărate ori guvernării PSD. Viabil sau nu pentru o candidatură din partea PNL, Murad a fost, totuși, inclus în sondaj.

„Eu l-am inclus pe domnul Murad din proprie inițiativă. Sunt introduse destul de multe persoane: 15! Multe din zona politică de dreapta, de stânga și din zone neînregimentate politic, de business și activitate civică a municipiului Constanța. Sondajul este o inițiativă strict a organizației PNL Constanța. Conducerea PNL București nu a făcut nici o solicitare legată de acest sondaj și în acest stadiu nu au atribuții, este competența exclusivă a Constanței, abia după ce avem propunerile avem o discuție cu conducerea centrală. Nimeni nu mi-a solicitat să bag sau să scot pe cineva din sondaj! Pe Murad l-am inclus pentru că la ultima discuție cu el așa am stabilit. Reluăm o discuție după ce organizația Constanța va avea rezultatul unei cercetări. Am avut această discuție anul trecut, de atunci nu m-am mai văzut cu el”, a mai spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

În sondajul PNL sunt incluși liderii partidului, evident președintele Bogdan Huțucă, dar și George Niculescu, Septimiu Bourceanu ș.a.m.d., alături de competitorii politici: Decebal Făgădău, Claudiu Palaz, Vergil Chițac ș.a.

„Evident, vrem o fotografie reală, să știm exact cum sunt poziționate raporturile de forțe în Constanța. Știu că sunt lichele mai securistice pe piață care încearcă să inducă ideea că prin acest joc cineva ar putea să fie scos în afara deciziei organizației, dar situația nu stă așa. Organizația PNL Constanța este una consolidată, punctul ei de vedere este respectat la București și nimeni nu și-ar permite să ne impună ceva”, a concluzionat Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *