Spread the love

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat, luni, că Guvernul va sesiza la Curtea Constituțională a României legea privind dublarea alocaţiilor. Motivul îl reprezintă faptul că proiectul nu prevede și o sursă de finanțare. În cazul altor majorări însă, găsirea finanțării a fost treaba Guvernului.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

Totodată, Orban nu s-a răzgândit privind creșterea alocațiilor. Acesta a spus că măsura de dublare nu poate fi implementată, însă a punctat că e nevoie de o analiză clară pentru a vedea ce cheltuieli va avea statul.

„Dublarea alocațiilor este foarte greu de susținut și anul acesta și anul viitor. Vom face un plan de creștere etapizată a alocațiilor astfel încât să ajungem la sumele votate în Parlament. Decizia pe care am luat-o este să adoptăm la CCR pentru că este un proiect în care nu au fost precizate surse de finanțare”, a mai spus Orban.

Camera Deputaţilor a respins în luna mai OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *