PNL atacă Codul Administrativ la CCR! Iordache (PNL Constanța): „Nu am întâlnit până acum lucruri care să ne încurce!”

PNL va ataca la Curtea Constituţională Codul administrativ, pe care îl consideră neconstituţional, pentru că nu putea fi adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, a anunțat, marți, președintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu.

„Vă anunţăm că PNL va ataca la Curtea Constituţională, şi acum avem şi mijlocul procedural să o facem, Codul administrativ. Pentru că, pe de o parte, avem o problemă cu neconstituţionalitatea întregului Cod administrativ, care nu putea fi adoptat prin OUG, aşa cum a fost adoptat, şi, pe de altă parte, avem o problemă legată de neconstituţionalitatea prevederii din Codul administrativ care a permis adoptarea acestor hotărâri”, a precizat Băcanu.

CITEȘTE ȘI:

PNL are o problemă cu noul Cod Administrativ, pe care îl acuză că… pune pumnul în gură opoziției. Situația s-a reflectat și în teritoriu, inclusiv la Constanța, unde la ultimele două ședințe ale Consiliului Județean Constanța, președintele Marius Horia Țuțuianu, a aplicat prevederile, iar consilierii liberali s-au arătat iritați, mai ales prin consilierul județean Marian Crușoveanu.

Între timp, deși PNL depune sesizare la CCR, liberalii lasă… tonul mai moale. Potrivit consilierului județean liberal Marian Iordache, care citește Codul în fiecare zi, încă nu sunt motive de critică, deși partidul merge cu Codul Administrativ la CCR.

„Nu știu să vă răspund… S-au centralizat la nivel național cele din județe. Pe Cod lucrăm relativ de puțină vreme, de două luni, nu am găsit ceva care să mă irite sau să mă încurce în mod special, în ceea ce facem! Stați puțin, că nu sunt purtător de cuvânt al PNL România! E adevărat că… probabil că sunt niște colegi de-ai noștri care au găsit niște lucruri care i-au deranjat și au făcut aceste propuneri, dar nu știu de ele, m-ați luat nepregătit! Eu lucrez pe Cod în fiecare zi! Tot ceea ce fac, deschid Codul, mă uit la care se aplică, văd dacă e o modificare față de trecut… Nu am apucat în două luni să lucrez cu toate articolele din Cod. Unii s-ar putea să fi lucrat pe consilii județene, alții pe consilii locale, alții pe legea funcționarilor publici, e posibil ca diverse spețe să se găsească cu probleme în Cod! Eu nu am întâlnit până acum! Eu nu am întâlnit până acum probleme care să mă încurce în noul Cod, scurt! Dar, nici nu știu încă… și citesc în fiecare zi scrisori de la nivel central, pentru că partidul ne trimite în fiecare zi informații. (…) Nu ne-a oprit (Țuțuianu – n.r.) microfonul să vorbim, mie mi s-a părut excesiv, într-adevăr scrie în Cod că se limitează timpul, dar nici să batem câmpii, să spunem acolo verzi și uscate fără să aibă legătură cu subiectul, dar nici să ne bage pumnul în gură. Lucrurile astea se vor armoniza odată cu funcționarea, nu altfel”, a spus Marian Iordache, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *