PNL a stabilit nominalizările: Boloș la Fonduri Europene și Burduja la Ministerul Digitalizării

Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării, a decis joi în unanimitate Biroul Executiv al PNL. Surse din partid au declarat pentru News.ro că Marcel Boloş este nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, unde în prezent e interimar, urmând ca Ministerul Digitalizării să fie preluat de Sebastian Burduja. Propunerea PNL pentru Curtea Constituţională este Iulia Scântei.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimar Ministerul Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu. Conform surselor citate, deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

bolos 1
Marcel Boloș

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C. Este licențiat al Stanford University, absolvent al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București. De profesie notar public, a intrat in Parlam pe listele PNL de Iasi ca senator.

Iulia Scantei are 45 ani, este senator și președintele Comisiei Juridice, cu 22 de ani vechime în profesie juridică. Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași. A deținut mai multe functii guvernamentale și în Parlament: consilier al Primului Ministru, secretar general al Ministerului justiției, din 2016 este membru în Comisia Juridică a Senatului, vicepreședinte Al Senatului (2017), vicepreședinte și președinte al Comisiei Juridice. Ea este cea care gestionat pentru PNL sesizările la CCR în perioade grele politice, câștigând majoritatea lor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.