PNL a stabilit: 27 aprilie pentru conferința județeană. Dragomir: „12 ani la conducerea filialei este arhisuficient. Am nevoie de liniște pentru mine și familia mea”

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL  a aprobat săptămâna trecută convocarea Congresului partidului în 17 iunie, la Bucureşti, iar președintele unic al partidului va fi ales de cei 5.000 de delegați convocați. Liberalii constănțeni s-au întrunit, vineri, în „format” complet dacă ne gândim că au participat și parlamentarii Bogdan Huţucă, Robert Boroianu și Vergil Chițac. Ședința de la sediul organizației județene a stabilit, în principiu, detaliile legate de organizarea viitoarelor alegeri interne.

„Am discutat despre statut, regulament, data alegerilor, intervalul pe care îl avem până la data alegerilor. Până pe 27 aprilie trebuie să avem conferința județeană, pentru că apoi intervine minivacanța de 1, 2 mai… și ne complicăm… 2 mai e ultima zi în care se pot face alegeri și dacă facem în weekendul acela sunt șanse minime să putem să ne organizăm. Așa că ne-am orientat la 27 aprilie”, a spus președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

În prezent, se vorbește de patru potențiale candidaturi la șefia liberalilor constănțeni. Ovidiu Cupșa, care s-a revoltat și ia serios în calcul varianta candidaturii, la fel cum nu ar refuza, în aceeași măsură, posibilitatea susținerii unui alt candidat. Bogdan Huțucă, venit din „zona lui Dragomir”, pentru a calma spiritele în rândurile primarilor liberali care nu l-ar vrea pe adevăratul candidat care se „încălzește pe margine”: Robert Boroianu. Cel de-al patrulea candidat este consilierul județean Remus Cristy Baisan, singurul care de altfel și-a anunțat oficial candidatura. Potrivit lui Dragomir, porțile sunt deschise pentru orice doritor.

„Asta rămâne de văzut pe parcurs pentru fiecare în parte… cu cinci zile înainte de alegeri trebuie să se înscrie, așa spune statutul: candidaturile cu cinci zile înainte de alegeri”, ne-a mai spus Dragomir.

Actualul președinte al PNL Constanța nu va mai candida la un nou mandat. Nu a candidat nici la alegerile parlamentare, iar fostul deputat va deveni și fostul președinte al liberalilor constănțeni, de care însă nu se va despărți, pentru că „este a doua mea familie”.

„Nu candidez, nu mă răzgândesc de la o zi la alta sau de la un an la altul! Eu am vorbit serios, ce spun și îmi pun în minte fac! Am spus că nu mai candidez la parlamentare, nu am făcut-o. Am fost 12 ani președinte, este arhisuficient, nevoie de reîmprospătarea Biroului, de altă conducere. Rămân lângă colegi și dacă mi-o vor solicita îi voi ajuta, fără să fiu în Birou să am un vot neapărat. Am avut o contribuție în această filială și dacă voi fi util undeva, nu la fel de implicat în funcții ca până acum, dar nu pot să mă despart, e a doua mea familie! Indiferent cine va conduce filiala, comportamentul meu va fi același. (…) Este normal așa, când am avut asemenea propuneri (de funcții, precum ministru – n.r.) le-am refuzat pentru faptul că aveam la Constanța de făcut un lucru. Acum consider că în următoarea perioadă mă pot dedica profesiei, am nevoie de liniște pentru mine și familia mea”, a concluzionat Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

Conform statutului PNL, la alegerile din organizaţiile locale vor vota toţi membrii PNL din localitatea respectivă, la conferinţa judeţeană – delegaţii organizaţiilor locale, iar la Convenţia Naţională – delegaţii stabiliți de fiecare filială judeţeană.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.