Spread the love

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu liderii grupurilor parlamentare, că a constatat că există o majoritatea în Camera Deputaţilor pentru susţinerea proiectului care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi trebuie mobilizare pentru introducerea pe agenda plenului şi adoptare.

CITEȘTE ȘI:

Orban a mai precizat că președintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat că sprijină acest demers. Premierul a insistat asupra faptului că Ponta sprijină demersul liberalilor de modificare a legislației electorale care este elementul declanșator al unei moțiuni de cenzură din partea PSD și UDMR. În ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi, deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, ne-a precizat faptul că inițiativa aparține oamenilor lui Ponta de când Orban nici nu visa să fie premier.

„Nu trebuie să ne convingă domnul Orban pe noi… Este o temă falsă. PNL are probleme cu primarii lor, care nu își doresc alegerea în două tururi și nu vor să recunoască acest lucru, nici Ludovic Orban nu vrea, PNL are peste 1.000 de primari și majoritatea din ei vor alegerea într-un singur tur. Noi, cei de la PRO România, am spus de la bun început că suntem pentru alegerea primarilor în două tururi și pentru alegerea președintelui CJ de către consilierii județeni. Eu cred că Victor Ponta l-a convins pe Ludovic Orban ieri! Despre asta e vorba… Înainte să devină Ludovic Orban premier noi ne zbatem pentru alegerea primarilor în două tururi. Nici nu visa Orban că va fi premier!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Pe de altă parte, liberalii nu au ajuns încă la un acord pe legea proiectului de buget cu cei de la PRO România, întrucât partidul lui Victor Ponta nu dorește o asumare pe acest proiect din partea Executivului în Parlament.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *