PNDL 3 – Anghel Saligny, ADOPTAT de Guvern. Cseke Attila (Dezvoltare): „Răspunderea revine beneficiarului”

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunțat că răspunderea privind implementarea proiectelor finanțate prin programul Anghel Saligny revine autorităților locale. Beneficiarul se ocupă de contract, de achiziția publică, a precizat demnitarul. Ministrul Dezvoltării a spus că răspunderea pentru implementarea proiectelor finanțate prin programul Anghel Saligny va aparține autorităților locale care beneficiază de investiții.

Pe fiecare tip de investiții există proiecte care nu reușesc, care nu sunt duse la bun sfârșit… Ca și la fonduri europene, beneficiarul se ocupă de contractul de achiziția publică, nu se ocupă ministerul, răspunderea revine beneficiarului…. dacă greșește, erori forțate, neforțate, își asumă răspunderea”, a explicat ministrul Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a spus care va fi prima măsura luată în cazul în care vor există probleme în realizarea proiectelor finanțate de la bugetul de stat.

Prima măsură este că trebuie să restituie toți banii la bugetul de stat”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Programul Anghel Saligny a fost aprobat vineri, la Guvern. Miniștrii USR PLUS nu au participat la ședință.

Am aprobat singurul punct pe ordinea de zi, Programul Național de Investiții Anghel Saligny (…) Vreau să fie foarte clar că acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem, prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau nu vrea să respecte programul de guvernare”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Reprezentanții USR PLUS au reacționat pe Facebook imediat după anunțul premierului Florin Cîțu privind aprobarea în Guvern a programului Anghel Saligny.

Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîțu și Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiția și și-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîțu, demisia!”, au scris, pe Facebook, reprezentanții USR PLUS.

Cei de la USR PLUS au mai amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Planul naţional de investiţii Anghel Saligny se va desfășura în următorii şapte ani și va avea un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei. Cu fondurile oferite de Guvern vor fi construite rețele de apă și canalizare și vor fi asfaltate drumuri, au anunțat inițatorii proiectului. Programul Anghel Saligny a fost adoptat în ședința de guvern.

Miniștrii USR PLUS nu au venit la ședința de guvern, dar am avut cvorum și am aprobat ”Anghel Saligny”, a  anunțat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Este un plan de investiții ce va fi colerat cu PNRR în câteva săpâmâni, a mai spus premierul.

Suntem aici să lucrăm pentru români și aș vrea să știu de ce au lipsit azi”, a afirmat premierul întrebat despre faptul că membri USR PLUS au lipsit de la ședința de guvern.

De, asemenea, întrebat dacă îi va remania pe cei de USR PLUS, Cîțu a spus: Dacă vor înțelege până la urmă că interesele românilor…

„Ceea ce avem în program de investiţii se regăseşte în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Deci este un plan de investiţii care a fost deja inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiţii, proiectele sunt incluse deja în programul de guvernare. În câteva săptămâni avem PNRR care va aduce în România investiţii de aproape 30 miliarde euro. Doar această coaliţie, din punctul meu de vedere, poate să implementeze acel program de investiţii”, a mai adăugat  premierul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *