PNDL 1 și 2 continuă: Orban, și Cîțu s-au răzgândit și pregătesc o nouă rundă de finanțări pentru primării

Guvernul Orban are în vedere alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru finanțarea proiectelor din PNDL etapele I și II. Executivul dorește alocarea sumei totale de 300 de milioane de lei pentru proiectele de investiții.

Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, titlul 51 ”Transferuri între unități ale administrației publice”, cu suma de 300.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, reprezentând credite bugetare, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern care va ajunge pe masa Executivului.

Pe de altă parte, pentru anul viitor se discută informal despre o posibilă „înghețare” a PNDL. Concomitent, în Ministerul Dezvoltării se lucrează la prelungirea cu doi ani a tuturor contractelor de lucruri, iar în perioada următoare vor fi transmise autorităţilor beneficiare adresa pentru acestea să nu mai trimită situaţii de lucrări.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.