Spread the love

O delegație a organizației județene a Partidului Național Democrat, formată din peste 100 membri, va participa, sâmbătă, 9 aprilie a.c., la Palatul Parlamentului, la Congresul Național al partidului.

Organizația județeană a PND salută  declarația politică lansată joi de președintele partidului, deputatul Daniel Fenechiu, în Camera Deputaților, intitulată „Relansarea vaccinurilor românești produse de Institutul Cantacuzino, prioritate națională”.

„Propun adoptarea unei recomandări adresate Executivului, în sensul relansării poducției de vaccinuri autohtone, produse de către Institutul Cantacuzino. Acest institut este unul dintre cele mai vechi din Europa, cu peste 90 de ani de activitate, având o tradiție impresionantă. Cauzele pentru care Institutul Cantacuzino a încetat să producă vaccinuri pentru români ar trebui, probabil, anchetate de către DNA, în condițiile în care există suspiciuni că marii producători de vaccinuri au ajutat la eliminarea acestei concurențe autohtone nedorite. Românii au nevoie, nu de o lege care să îi oblige să își vaccineze copiii, cât de alternative autotone la vaccinurile produse de marii producători străini. Nocivitatea dependenței de vaccinurile de import s-a văzut anul trecut, când datorită blocajului tehnic al achiziționării de vaccinuri împotriva hepatitei B, Ministerul Sănătății s-a văzut nevoit să achiziționeze vaccin împotriva hepatitei B din Kazahstan, o țară aflată în afara Uniunii Europene. (…) În aceste condiții, considerăm că este esențial pentru sănătatea românilor ca Institutul Cantacuzino să reînceapă producția de vaccinuri autohtone, ieftine și competitive, fabricate cu garanții sigure pentru sănătatea copiilor noștri”, a spus Daniel Fenechiu în declarația sa.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *