PMP și PNL au scos săbiile. Palaz le recomandă liberalilor… morcovi

Cuvinte dure dar și cu subînțeles între liberalii și „popularii” constănțeni. PNL a amendat, marți, proiectul de hotărâre în ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, convocată de Primăria Constanța privind tranzacția judiciară cu S.C. Polaris M Holding S.R.L. și președintele Bogdan Huțucă susține că acesta „a fost forțat de două împrejurări”.

„În primul rând, pentru că nici până în prezent primarul Decebal Făgădău nu a răspuns somațiilor noastre și nu și-a asumat public dezastrul Polaris. În al doilea rând, nu a pus în aplicare sentința civilă nr. 2605/2012, care obliga primăria la reactualizarea tarifelor pentru salubritate. (…) Am propus un amendament (acceptat de Consiliul Local) care spune foarte clar că Polaris va renunța la orice pretenții viitoare legate de punerea în aplicare a sentinței civile 2605/2012. Aici vorbim despre reactualizarea tarifelor pentru salubrizare. Am acceptat ca Polaris să renunțe în mod categoric la toate penalitățile datorate de Primăria Constanța, astfel am pus la adăpost bugetul municipal de un tun în valoare de peste 800 de milioane de lei la zi”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Consilierii PNL și cei ai PMP s-au contrat pe întregul parcurs al zilei de marți, conflict care a continuat și astăzi și care a escaladat la nivel de președinți. Huțucă l-a numit pe vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, un „bambilici politic”.

„Am propus un amendament (acceptat de Consiliul Local) care spune foarte clar că Polaris va renunța la orice pretenții viitoare legate de punerea în aplicare a sentinței civile 2605/2012. Aici vorbim despre reactualizarea tarifelor pentru salubrizare. Am acceptat ca Polaris să renunțe în mod categoric la toate penalitățile datorate de Primăria Constanța, astfel am pus la adăpost bugetul municipal de un tun în valoare de peste 800 de milioane de lei la zi”, a mai spus Huțucă.

În replică, Claudiu Palaz a arătat, cu documente, cum Bogdan Huțucă este cel care, în realitate, face parte din tabăra celor care „fac blat cu PSD”.

hot

„Nu este corect și cinstit față de constănțeni ca aceștia să suporte taxele pentru profitul unei firme private, chiar fiind ea și Polaris. De ce să suporte constănțeanul de rând, din buzunarul său, impozitul unei firme private? Sunt sigur că la această întrebare avem susținerea constănțenilor și aceștia ne dau perfectă dreptate. Singurii care nu au fost de acord și care au strigat in Consiliu că acest amendament trebuie să pice au fost cei de la PNL. (…) DNA consideră nelegal contractul cu Polaris, adică, mai pe înțelesul PNL, DNA consideră nelegal contractul în urma căruia s-a votat tranzacția în urma ședinței de ieri a Consiliului Local. (…) Ce oare i-a făcut să se schimbe în două zile pe cei de la PNL, care au țipat în ședință, de față cu presa: ”Vrem să știm cine este vinovat pentru plata acestor sume!”, iar ieri au votat cu 2 mâini? (…) BLAT pentru interese economice! Reminiscențele USL ale actualului șef al PNL și-au spus cuvântul. Prin HG 411/8 mai/2012, Guvernul Ponta (PSD) îl numea Prefect pe actualul șef al PNL Constanța, Bogdan Huțucă. (…) Deci, domnul Huțucă, care azi aruncă cu noroi în subsemnatul, (PMP s-a opus tranzacției cu Polaris) și care era prefect cu experiență în finanțe (ulterior a ocupat funcția de director în cadrul Ministerului Finanțelor) și cunoștea foarte bine obiectul litigiului dintre Polaris (firmă care are impact social asupra constănțenilor) și Primăria Constanța, legat de modalitatea ajustării prețului, NU A FĂCUT NIMIC! Nicio hârtiuță sau o întâlnire între cele două părți pentru a dezamorsa conflictul, care la acea dată nu producea prejudiciu bugetului municipiului Constanța. Și cu toate acestea….A TĂCUT în Prefectură! Azi ne dă lecții de finanțe! Dar atunci, domnule deputat, DE CE nu ați dat lecții? Aveați toate pârghiile (inclusiv Guvernarea)  să rezolvați această problemă, care astăzi face gaură în bugetul constănțenilor! Vă spun eu! Oare ați vrut să crească penalitățile, iar firma Polaris să ia din banii constănțenilor?”, a spus Palaz.

În completare, președintele PMP l-a ironizat pe Bogdan Huțucă și consilierilor liberali le-a recomandat… morcovi.

„Tovarășu’ deputat BOGDAN HUȚUCĂ! Este un proverb ” șarpele cînd îl doare capu’ iese la drum”! Puștiule, nu stai bine în scaunul de deputat si te GÎNDEȘTI sa te apuci de politică? Pai sa vezi de acum dureri de cap, daca tot ai urcat in ring! Pai, bine domn deputat, eu joc bambilici? Stai că ne apucam să dezgropam „morții” daca tot folosești un asemenea limbaj si sa vadă lumea cine joaca cu adevărat bambilici! Sau nu ai facut tu comunicatul si doar l-ai semnat? Ca asa cum te stiu eu, nici macar nu știi sa te cerți!”, a mai spus Palaz.

morcovi

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *