Spread the love

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.62/2011 privind dialogul social este inițiată de deputatul PMP, Petru Movilă, autorul a mai multor proiecte de lege din domeniul administrației publice locale și căruia i s-au alăturat, în acest caz, alți 12 deputați și senatori.

CITEȘTE ȘI:

Pachetul de legi privind transparența în administrație nu este placul parlamentarilor. Primarii din județul Constanța, în majoritatea lor, au altă opinie!

Propunerea arată că legea dialogului social trebuie îmbunătățită, mai exact „modul în care se întrunesc și desfășoară comisiile de dialog social (CDS) de la nivel teritorial”.

Practic, inițiativa legislativă propune permiterea primarilor municipiilor reședință de județ să facă parte din CDS, având în vedere faptul că „unele teme propuse spre dezbatere în cadrul acestei comisii se referă la aspecte care intră în sfera de competență a municipalității sau au legătură cu dezvoltarea comunității locale”. De asemenea, propunerea legislativă mai are o completare, care se referă la „responsabilizarea președintelui consiliului județean de a asigura copreședinția CDS”.

„În prezent, președintele consiliului județean consideră că această activitate este atribuția prefectului, având în vedere faptul că instituția prefectului asigură secretariatul ședințelor”, se mai arată în expunerea de motive a inițiatorului.

Ca reacție la inițiativa parlamentarului, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, ne-a precizat că, indiferent dacă proiectul de lege al deputatului PMP va fi adoptat sau nu, interesele fiecărui județ în parte trebuie să primeze.

„Activitatea mea din ultimii doi ani este edificatoare: mereu în interesul județului Constanța! Nu știu dacă acest proiect de lege de care îmi vorbiți va fi adoptat, în final, de Parlament, dar cu siguranță mă voi pune, ca întotdeauna, la dispoziția legii și, indiferent dacă voi coprezida ședințele CDS sau nu, lupta mea este pentru interesul județului Constanța! Nu pot să apreciez acum acest demers. Nu ar fi mai bine să așteptăm votul final din Parlament? Să vedem ce va fi acolo, nu am ce să detaliez acum”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii dialogului social a fost respinsă de Senat pe 10 aprilie a.c. și, în prezent, este trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *