PMP Constanța: „Susținem doar o repartizare echilibrată a banilor către primării”

Consilierii județeni s-au reunit luni în ședință extraordinară pentru o serie de proiecte, printre ele figurând cele referitoare la repartizarea unor sume pentru primăriile din județ pentru proiecte de dezvoltare locală, plăți arierate sau drumuri comunale.

Luptele politice au fost atât de mari, după depunerea de către liberali a unui amendament care modifica radical repartiția banilor, încât președintele Marius Horia Țuțuianu a retras cele două proiecte de pe ordinea de zi. Astfel, primăriile din județ au rămas momentan cu ochii în soare, iar Consiliul Județean se pregătește de o nouă ședință în care să tranșeze lucrurile.

Între timp, liberalii au solicitat întrunirea unei ședințe extraordinare, care a fost aprobată și stabilită pentru luni, 13 iulie, de la 13:00, dar și Țuțuianu a convocat tot o ședință extraordinară, în aceeași zi, de la… 11:00! Președintele CJC a arătat vineri că nu este dispus să facă nici un pas în spate:

„Varianta de proiect prezentată este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget și nu pe fantasmagorii politice.În speranța că toți consilierii care vor fi prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, din data de 13 iulie, vor reprezenta interesele cetățenilor județului și nu pe cele personale, de grup sau de partid, îi asigur pe constănțeni că nu voi da un pas înapoi atunci când este vorba despre creșterea calității vieții lor.Țin să subliniez că propunerea de proiect reprezintă o repartizare bugetară echilibrată, în condițiile în care a fost făcută împreună cu aparatul de specialitate, primind toate avizele comisiilor de specialitate dar și cu sprijinul Direcției Generale Economico-Financiare și luând în considerare solicitările tuturor primarilor din județ”, a transmis Țuțuianu.

Până la momentul în care, cu siguranță, va avea loc o nouă confruntare politică extrem de tensionată, cei de la PMP au anunțat vineri cum se vor… poziționa și reținem că, printre altele, popularii nu vor accepta o nouă amânare.

 „Consilieri județeni ai PMP Constanța, în urma consultărilor, am hotărât că vom susține așa cum am menționat și în cadrul ședinței CJC, doar o repartizare a sumelor de bani către Primăriile din județ făcută echilibrat și nu pătimaș! Susțin ideea că anularea hotărârii de CJC care avea ca rol repartizarea  transparentă a acestor sume, a fost o decizie nefericită și care a dus la repercursiunile de azi din CJC, dar acum este prea târziu și nu mai putem întoarce timpul. Putem doar să reparăm și asta fără patimă. Este o perioadă grea prin care trecem toți, cetățeni sau instituții. Primăriile în perioada aceasta au suferit cumplit iar banii sunt puțini. Susținem ideea ca în alte condiții poate ar fi trebuit o lecție pentru deciziile subiective și pătimașe, dar asta nu acum! Nu suntem nici judecători, nici preoți, suntem politicieni care trăim din încrederea cetățenilor și din votul lor. Sunt sigur că aceștia îi vor judeca așa cum trebuie pe cei vinovați în alegerile ce vor urma. Dar nu azi! Azi trebuie să gândim fără culoare politică, pentru că în fiecare localitate sunt și votanți PNL, PSD și PMP! Ei nu au nicio vina, ei așteaptă ajutor de la noi cei care am promis multe dar am făcut poate prea puține! Susțin dezbaterile și amendamentele pertinente pentru propunerile din ședința următoare și consider că asta înseamnă democrație! Față de cele menționate, PMP va susține un buget echilibrat și nu va fi de acord cu încă o amânare a ședinței CJC”, a transmis președintele PMP Constanța, vicepreședinte al CJC, Claudiu Palaz.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *