PMP Constanța le amintește liberalilor de… propriul lor statut, în cazul Vrabie. „Dacă nu demisionează, contestăm candidatura la BEC!”

Primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, devine încet dar sigur un adevărat colecționar de dosare penale. Un nou dosar s-a format în urma disjungerii cauzei nr. 596/P/2018 dispusă prin ordonanţa din data de 09.06.2020 și, prin ordonanța din data de 10.06.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Vrabie, în calitate de suspect, prin prisma infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal, iar prin ordonanța din data de 17.06.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în mod corespunzător în raport de respectivul inculpat.

La scurt timp după aflarea veștii, Partidul Mișcarea Populară Constanța a reacționat vehement și le amintește liberalilor de… propriul lor statut, care stipulează că în astfel de situații partidul trebuie să își retragă sprijinul politic. Valentin Vrabie este și candidatul PNL pentru Primăria Medgidia la alegerile locale din acest an.

Față de acest aspect, consider că este oportună și morală demisia acestui edil din funcția de primar al urbei Medgidia. Dacă nu-și va da demisia și va insista să-și depună candidatura pentru un nou mandat, P.M.P. va contesta candidatura acestuia și va cere Biroului Electoral să țină seamă de faptul că sunt încălcate criteriile de integritate aprobate de către PNL. Sunt sigur că în urma acestei contestații, candidatura domnului Valentin Vrabie va fi respinsă”, a transmis președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.

Din statutul PNL:

Probleme penale
• Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de corupție, pentru infracțiuni comise cu violență sau pentru alte infracțiuni cu intenție;
• Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru infracțiuni de luare/dare de mită sau infracțiuni comise cu violență;
• Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracțiuni comise cu intenție;

• Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar – pentru orice infracțiune comisă cu intenție.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.