Spread the love

Consilierii liberali ai municipiului Constanța au inițiat, marți, spre dezbatere publică și aprobare, un proiect de hotărâre pentru acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale, în contextul pandemiei de coronavirus. Criza creată de virusul SARSCoV-2 a determinat Guvernul să pună la dispoziția autorităților locale o serie de mijloace juridice în baza cărora acestea pot acorda facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale.

Potrivit proiectului de hotărâre, cetățenii municipului Constanța ar urma să beneficieze de mai multe facilități, disponibile AICI! Ca reacție la propunerea liberalilor constănțeni, PMP Constanța a transmis miercuri că va susține proiectul, cu o serie de… condiții. Astfel, popularii arată că vor vota proiectul cu condiția ca acest demers să fie demarat în toate localitățile din județul Constanța unde PNL are primari sau consilieri locali în funcție, deoarece PMP consideră că toți locuitorii județului au fost afectați în egală măsură de actuala criză.

„Nu este corect să tratăm cu unități de măsură diferite problemele cetățenilor din județul Constanța. Toți am suferit la fel . Toți am primit aceeași lovitură financiară din partea pandemiei. Chiar și primăriile. În acest sens, PMP cere și condiționează susținerea proiectului de hotărâre pentru municipiul Constanța de inițierea unor astfel de proiecte de reducere a taxelor și impozitelor pentru toți locuitorii județului, lucru pe care trebuie să îl facă toți primarii PNL, simultan cu alocarea unor fonduri de către Guvern pentru primăriile constănțene, având în vedere că acestea au suportat de la bugetele locale cheltuieli substanțiale pentru combaterea pandemiei Covid-19. Aceasta este abordarea corectă și cinstită, și nu politicianistă, pentru locuitorii județului Constanța”, a declarat președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *