PMP Constanța: „Adrian Nicolaescu, prefectul județului, este garantul încălcării legii!”

Adrian Nicolaescu, prefectul judeţului Constanţa, cel care, teoretic, ar fi trebuit să fie apolitic şi să reprezinte, aşa cum spune Legea 340/2004, “garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local”, se comportă, potrivit PMP Constanța, mai degrabă ca un apărător al aleşilor condamnaţi penal, cei care, potrivit CCR, nu mai au dreptul de a ocupa fotolii de primar.

CITEȘTE ȘI:

Iusein Visel se întoarce primar la Dobromir. Acuzații: „Prefectul nu s-a apărat în instanță. Nu vrea să se certe cu nici un partid”

„Popularii” constănțeni au precizat, marți, că la numai câteva zile după finalizarea alegerilor parlamentare, văzând rezultatul alegerilor, şi dându-şi seama că PSD are şanse reale de a forma Guvernul, Adrian Nicolaescu a uitat de îndatoririle sale de prefect şi a găsit o modalitate prin care să se pună bine cu viitorul Executiv, în condiţiile în care prefecţii sunt numiţi de Guvern. Concret, în data de 15.12.2016, Adrian Nicolaescu trebuia să se prezinte la Tribunalul Constanţa, pentru că se judeca dosarul cu numărul 7109/118/2016, prin care primarul PSD al comunei Dobromir, Iusein Visel, cerea suspendarea ordinului emis de prefect de încetare a mandatului de primar, ordin dat ca urmare a faptului că Iusein Visel este condmanat penal, prin sentinţă definitivă, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Adrian Nicolaescu nici nu s-a prezentat, nici nu a făcut demersurile pentru ca Instituţia Prefecturii Judeţului Constanţa să fie reprezentată în instanţă. Astfel, Tribunalul Constanţa a decis suspendarea Ordinului prefectului. Conform deciziei, Adrian Nicolaescu, în calitate de prefect, a avut un termen de cinci zile pentru a depune recurs, ceea ce nu a făcut. Lipsa de acţiune a lui Adrian Nicolaescu este cu atât mai inexplicabilă cu cât, în 17.11.2016, Iusein Visel a fost declarat definitiv, de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca fiind incompatibil.

„Aceste două decizii, împreună cu tergiversarea nepermis de mult a prefectului a emiterii iniţiale a ordinului de suspendare a lui Iusein Visel din funcţia de primar, demonstrează că Adrian Nicolaescu pune mai presus interesul personal de a se pune bine cu partidul din viitorul Guvern, pentru a-şi păstra funcţia de prefect, decât respectarea legilor ţării şi apărarea ordinii publice. În mod cert, prefectul Adrian Nicolaescu nu poate susţine că o persoană care a fost condamnată definitiv pentru corupţie, a fost declarată definitiv ca fiind incompatibilă şi care, în prezent, este cercetată pentru fraudarea bugetului APIA cu 1,6 milioane de euro poate ocupa funcţia de primar, ceea ce arată, în mod clar, că Adrian Nicolaescu nu respectă legea, ci favorizează infractorii. Totodată, consider că este de neadmis ca o instanţă de judecată din România să contrazică o decizie a Curţii Constituţionale”, a precizat, marți, viceprimarul comunei Dobromir, Ionuț Ivana.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *